FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

SLAVONSKI BROD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković otvorio je u danas Slavonskome Brodu 9. međužupanijsku stočarsku izložbu na kojoj su najbolja grla iz svojih staja predstavili uzgajivači iz četiriju slavonskih županija. Ministar Čobanković je istaknuo da je razvoj stočarstva jedan od strateških ciljeva hrvatske poljoprivrede kako bi se povećala proizvodnja mesa i mlijeka. Podsjetio je kako su zbog toga pokrenuti i operativni programi podizanja novih farmi koji, istaknuo je, daju rezultate. Govoreći o problemima otkupa mlijeka, ponovio je da su "stvorene pretpostavke za otkup svih količina mlijeka zadovoljavajuće kvalitete". Inače, ministar Čobanković izjavio je novinarima u Slavonskome Brodu, komentirajući zahtjev koji su uoči žetve istaknule neke seljačke udruge da se poticaji za pšenicu povećaju na 2600 kuna, kako za to nema zakonske osnove.

ZAGREB - Na području Crikvenice danas je uhićen jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u krvavoj pljački poslovnice Fine u Zagrebu i još neka kaznena djela, potvrdio je večeras Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Kako donosi sutrašnji Jutarnji List, u Dramlju nedaleko Crikvenice u kući svojeg prijatelja uhićen je Grgo Crnković, kojeg se, osim za pljačku Fine, tereti za dva ubojstva i sudjelovanje u pljački Zagrebačke banke na Drvinju lani u listopadu, kada je ranjen građanin koji je pokušao spriječiti bijeg razbojnika. Crnković bi se, po pisanju Jutarnjeg lista, već sutra trebao pojaviti pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu.

SPLIT - Potraga za dvojicom pritvorenika, koji su u petak poslijepodne pobjegli iz splitskog zatvora na Bilicama, nastavlja se smanjenim intezitetom, izvijestio je danas načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić. Policija ne obustavlja potragu, rekao je Ćurić, dodajući da se ona provodi smanjenim intezitetom, a provjeravaju se određena mjesta na kojima bi bjegunci mogli boraviti i prikupljaju se podaci koji bi mogli pomoći njihovu uhićenju, što uključuje i ispitivanje osoba koje su s njima možda bile u kontaktu. Za dvojicom odbjeglih pritvorenika raspisana je i tjeralica, a o njihovu su bijegu obaviještene sve policijske uprave u Hrvatskoj te sve postaje granične policije.

SISAK/TREBARJEVO DESNO - Dan Sisačko-moslavačke županije i rođendan hrvatskih velikana, osnivača i vođa Hrvatske pučke seljačke stranke i hrvatskog naroda braće Stjepana i Antuna Radića svečano su danas proslavljeni u Sisku i Trebarjevu Desnom. Proslavu Dana Županije i 135. rođendan Stjepana i 138. rođendan Antuna Radića organizirali su Sisačko-moslavačka županija, koja datum rođenja braće Radić, 11. lipnja, slavi kao svoj dan, te HSS, koji slijedi ideju i misao braće Radić. Predsjednik Županijske skupštine Zvonko Belošević na svečanoj je sjednici u sisačkome hotelu "Panonija" svim vijećnicima i građanima čestitao Dan Županije, pri čemu je istaknuo kako je ta županija ponosna na braću Radić kao svoje najveće povijesne velikane i na njihov nauk.

ZAGREB - HPB Invest pozvao je danas sve članove Umirovljeničkog fonda da ga što prije obavijeste o načinu isplate udjela budući da rok za primanje prijava o načinu isplate ističe 15. lipnja. Kako bi bili sigurni da će njihove prijave upućene poštom stići u HPB Invest do tog datuma, HPB Invest podsjeća članove Fonda da je ponedjeljak, 12. lipnja, krajnji rok za predaju pošiljaka na poštu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙