FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksiko - Iran 3-1

NUERNBERG, 11. lipnja 2006. (Hina) - U utakmici 1. kola skupine D Svjetskog nogometnog prvenstva Meksiko je u Nuernbergu svladao Iran sa 3-1 (1-1).
NUERNBERG, 11. lipnja 2006. (Hina) - U utakmici 1. kola skupine D Svjetskog nogometnog prvenstva Meksiko je u Nuernbergu svladao Iran sa 3-1 (1-1).

Poveo je Meksiko u 28. minuti golom Omara Brava, izjednačio je u 36. Yahya Golmohammadi, a do pobjede Meksiko je stigao drugim golom Brava u 76., a potvrda je srigla preko Zinhe u 79.

Natjecanje u skupini D otvoreno je zanimljivim dvobojem Meksika i Irana, a do pobjede je u završnici stigao sretniji Meksiko.

Početak dvoboja pripao je Iranu, ali najveću prigodu za vodstvo u 12. minuti propustio je Vahid Hashemian kome je meksički vratar Sanchez obranio veliku šansu u 12. minuti.

Kada su se Meksikanci oduprijeli početnoj inicijativi Iranaca, počeli su prijetiti iz prekida koje je izvodio Pavel Pardo. I upravo je nakon jednog ubacivanja Parda iz slobodnog udarca u 28. minuti Meksiko stigao do vodstva. Fonseca je spustio glavom loptu u peterac gdje se nalazio Bravo i proslijedio ju u mrežu.

Izjednačenje je stiglo u 36. minuti kada je Sachez grubo pogriješio. Na ubacivanje iz kuta prema lopti su krenuli iranski vratar i Hashemian, obojica su ju promašili, pa Golmohammadiju nije bilo teško s pet metara pogoditi prazna vrata.

Vratarska pogreška donijela je novu prednost Meksiku. Iranski vratar Mirzapour je pogrešno izbio jednu loptu, Zinha je odlično reagirao i uposlio Brava koji je postigao svoj drugi gol na utakmici. Samo tri minute kasnije Meksiko je potvrdio pobjedu golom Zinhe koji je neometan glavom svladao Mirzapoura.

Gledatelja: 41.000

Sudac: Rosetti (Italija)

MEKSIKO: O. Sanchez - Mendez, Osorio, Marquez, Salcido - Bravo, Torrado (Perez, 46), Pardo, Pineda - Borgetti (Fonseca, 52), Franco (Zinha, 46)

IRAN: Mirzapour - Kaabi, Golmohammadi, Rezaei, Nosrati (Borhani, 81) - Mahdavikia, Nekounam, Karimi (Madanchi, 63), Teymourian - Daei, Hashemian

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙