FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 12. lipnja

ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 12. lipnja.
ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 12. lipnja.

ZAGREB - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom u 12:30 sati, a izjave za novinare predviđene su za 13:30 sati u Vladi RH. Također će ga primiti predsjednik Sabora Vladimir Šeks u 14:00 sati, u saborskoj dvorani Ante Starčevića.

BARCELONA - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u otvaranju manifestacije "Hrvatski dani" koja se održava u organizaciji Gospodarske komore Barcelone, veleposlanstva RH i počasnog konzulata RH u Barceloni.

LUXEMBOURG - Hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović, koja će doputovati u Luksemburg iz Barcelone, započeti će konkretne pregovore s Europskom unijom, odnosno otvoriti pregovore o znanosti i istraživanju, prvom od 35 poglavlja. Istoga dana to će poglavlje biti i privremeno zatvoreno.

LUXEMBOURG - Albanija bi trebala potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. Sporazum koji je Albanija parafirala u veljači ove godine trebao bi potpisati albanski premijer Sali Berisha. Nakon potpisivanja moraju ga ratificirati Tirana, Europski parlament i 25 zemalja članica Europske unije.

LUXEMBOURG - Redoviti mjesečni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a na kojem će biti donesena politička odluka o priznanju Crne Gore, a onda će države članice pojedinačno priznati neovisnost te države. Ministri vanjskih poslova na sastanku će se baviti i pripremama za predstojeći sastanak šefova država ili vlada EU-a 15. i 16. lipnja u Bruxellesu, te stanjem u Iraku, Iranu, na Bliskom istoku i Kubi, te pripremama za summit EU-SAD 21. lipnja u Beču.

BEČ - Sastanak Odbora guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: ** 385 1 4808645

Fax: ** 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙