FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 11. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SISAK - Petnaestu obljetnicu osnutka jučer su svečano proslavili 57. Samostalni bataljun (SAMB) Zbora narodne garde "Marijan Celjak" i 55. laki artiljerijski divizion protuzračne obrane (LAD PZO), prve dragovoljačke postrojbe u Sisku i Hrvatskoj u obrani od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu. Proslava je održana na gradskoj tržnici Kontroba u Sisku, na kojoj su se sudionici proslave prisjetili dana kada su stvarane te dragovoljačke postrojbe i u kojima su obranjeni Sisak i Hrvatska. Darko Pavlak, član prvog zapovjedništva 57. SAMB-a, rekao je da je prvo postrojavanje postrojbe bilo 23. lipnja 1991. kada je 50-ak pripadnika izašlo na prve položaje obrane u Sunji, dok su prvi dragovoljci tri dana kasnije zauzeli obrambene položaje u Komarevu, obranivši Sisak od napada JNA i velikosrpskog agresora. Na ratni put 55. LAD-a PZO Sisak i njegov doprinos obrani osvrnuo se Milan Brigljević, koji je napomenuo da je ta postrojba obranila nebo nad Siskom od zrakoplova JNA.

VUKOVAR - Sinoć je spuštena zastava 8.vukovarskog Festivala komorne glazbe u Perivoju Dvorca Eltz , a četvrte i posljednje koncertne večeri završen je nastupom Zagrebačkog puhačkog ansambla u Baroknoj dvorani Eltzova dvorca. Na programu su bila djela Mozarta, Rossinija, Verdija i Bizeta. Glazbeni događaj iznimne vrijednosti započeo je 1999. nakon procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, kad su Povelju o utemeljenju Festivala komorne glazbe - uz vukovarski Gradski muzej potpisali Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika. Festival je 7. lipnja uz zvuke fanfara na svečanosti podizanja festivalske zastave otvorio njegov pokrovitelj, gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota, ovogodišnji domaćin Festivala komorne glazbe bio je Vlaho Ljutić, a umjetnička ravnateljica Vlasta Gjura.

VARAŽDIN - Osamnaestogodišnji T. V. iz Luke Ludbreške popeo se jučer oko 17 sati u vrtu obiteljske kuće na stablo trešnje u visini od oko 6 metara od zemlje te je izgubio ravnotežu i pao na tlo pri čemu je glavom udario u metalnu cijev pumpe za vodu i na mjestu poginuo. O samom događaju izvješten je dežurni istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Nevenka Bogdanović koja nije izlazila na mjesto događaja već je očevid prepustila policijskim službenicima PU varaždinske, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙