FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić o rušenju u Zagrebu

ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da je protiv bespravne gradnje, ali i protiv rušenja kuća sirotinji, onima kojima je to jedini krov nad glavom.
ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da je protiv bespravne gradnje, ali i protiv rušenja kuća sirotinji, onima kojima je to jedini krov nad glavom.

Zamoljen od novinara da komentira to što Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ruši bespravnu gradnju u Zagrebu, trenutačno na Trešnjevci, te očekuje li da će bageri Ministarstva doći i pod Sljeme, Bandić je odgovorio: "Kako ne, drage volje."

Odgovorio je da je već zadnjih šest godina poznato SDP-ovo i njegovo stajalište o bespravnoj gradnji. "Ja sam legalist i legitimist i protivim se bespravnoj gradnji, dakle poštujem zakon, a amandman SDP-a iz 2003., kad smo u srpnju prihvaćali GUP, odnosi se na bespravnu gradnju socijalnog tipa - to znači jedinog krova nad glavom", kazao je Bandić.

"I rekao sam da se nije rodio, niti će se roditi čovjek koji će 20.000 siromaha u Zagrebu srušiti kuće, kojima je to jedini krov nad glavom. Sve ostalo je u djelokrugu Ministarstva zaštite okoliša i prostorno-planske dokumentacije, GUP-a i Prostornog plana grada Zagreba", rekao je Bandić.

Ministarstvo neka odluči što treba ukloniti od onog što se ne može uvrstiti u prostorno-plansku dokumentaciju, a to je ono, dodao je, što se nalazi na vodonosniku, prometnoj infrastrukturi, u parku prirode, u zelenom pojasu ili su probijeni gabariti građevnih dozvola, rekao je Bandić.

"Drago mi je da je ministrica Marina Matulović-Dropulić prije mjesec dana, kad se 'dogodio' Vir, ustvrdila, a mislim da je to rekao i premijer, da ne će rušiti kuće ljudima kojima je to jedini krov nad glavom. Drago mi je da su na tragu onoga što smo mi zagovarali i 2003. u srpnju kad smo prihvaćali GUP i 9. rujna 2000. kad smo održali prvu sjednicu Poglavarstva u Kozari putovima u kući Ante Pejića", rekao je Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙