FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Religija u središtu edinburškog festivala Fringe

ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Religija se nametnula kao glavna tema ovogodišnjeg edinburškog festivala Fringe, uključujući dvije predstave u kojima je Isus stand-up komičar, javlja BBC u petak.
ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Religija se nametnula kao glavna tema ovogodišnjeg edinburškog festivala Fringe, uključujući dvije predstave u kojima je Isus stand-up komičar, javlja BBC u petak.

"Jasno, radi se o vrlo osobnoj temi koju umjetnici i pisci trenutno nastoje istražiti", rekao je direktor festivala Paul Gudgin.

Godišnji festival Fringe, sada u 60. godini, predstavit će 1867 predstava na 261 lokaciji između 6. i 28. kolovoza.

Među predstavama prikazat će se "We Don't Know Shi'ite", o neznanju koje okružuje Islam.

"Godine 2002. na Fringeu smo osjetili masovni odgovor na 11. rujna, dok je 2005. rat terorizmu bio središnja inspiracija za mnoge predstave".

"According to Jesus" i "Jesus: The Guantanamo Years" imaju za glavni lik Isusa Krista.

"Bible Babel Live!" pružit će posjetiteljima Fringea priliku da slušaju čitanje Biblije od početka do kraja u 80 sati i 10 dana, uključujući čitanja na engleskom, grčkom i kineskom.

Ostale religijski zasnovane produkcije uključuju "Petrol Jesus Nightmare", apokaliptički triler o nasilnim posljedicama vjere Traverse Theatre Company.

"Breaking the Pope" usredotočen je na zloglasne praonice za žene Marije Magdalene u Irskoj koje su navodno postojale do polovice devedesetih.

Daleko od religije, Stewart Lee režira "Talk Radio", prvu predstavu nakon kontroverzne "Jerry Springer - The Opera" dok će Hensonov "Puppet Improve" imati dječju verziju i verziju isključivo za odrasle.

Poznati britanski glumac Alan Rickman režirat će "My Name is Rachel Corrie", o 23-godišnjoj američkoj mirovnoj aktivistkinji koju je ubio izraelski vojni buldožer u Gazi 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙