FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioki grupa: 2005. gubitak 32 milijuna kuna

ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Diki grupa u prošloj je godini poslovala s gubitkom od 31,99 milijun kuna, objavili su iz te tvrtke.
ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Diki grupa u prošloj je godini poslovala s gubitkom od 31,99 milijun kuna, objavili su iz te tvrtke.

Ističu pritom da je u prošloj godini uspješno nastavljena stabilizacija poslovanja Diokija i cijele grupe započeta u drugoj polovici 2004., što potkrepljuju podatcima o smanjenju gubitaka - 2003. gubitak je iznosio 192 milijuna kuna, 2004. bio je 54 milijuna kuna, a 2005. iznosi 32 milijuna kuna.

Iz Diokija navode da je ukupan prihod Diokija lani iznosio 1,3 milijarde kuna, a grupe Dioki 1,5 miljardi kuna, dok su ukupni rashodi Diokija iznosili 1,36 milijardi kuna, a grupe 1,569 milijardi kuna.

Tako je Dioki ostvario dobit iz poslovanja od 3,9 milijuna kuna, dok je grupa Dioki zabilježila gubitak od 32 milijuna kuna.

Iz Diokija ocjenjuju da ti rezultati predstavljaju značajan pomak u pozitivnom smjeru. Nastavi li se u tom smjeru može se očekivati daljnje smanjenje gubitka, pa i pozitivno poslovanje u budućnosti, procjenjuju iz tvrtke.

Lani je, prema podacima tvrtke, zabilježena visok rast proizvodnje i prodaje plastičnih masa, proizvodnja od 175,1 tisuća tona je 13 posto viša nego 2004., a prodaja je povećana 15 posto, na 176,3 tisuća tona.

Ističu također kako su u prošloj godini nastavili aktivnosti na projektima započetim u drugoj polovici 2004., da su 60 milijuna kuna uložili u nove projekte.

No, upozoravaju i na teškoće u poslovanje na koje nisu mogli utjecati, kao primjerice na naknadu za pročišćavanje otpadnih voda, precijenjeni tečaj kune u odnosu na eura što ne pogoduje toj tvrtki koja, kako navode, izvozi 90 posto svoje proizvodnje na zapadnoeuropska tržišta, itd.

Iz Diokija ističu da će plan poslovanja za ovu godinu biti usmjeren smanjenju gubitka u poslovanju.

No, upozoravaju i na probleme kao što su rast cijena električne energije od 6 posto početkom godine, niske cijenovne margine u prvih pet mjeseci, velike naknade za sve komunalije, odnosno visoke troškove proizvodnje koji zahtjevaju daljnju racionalizaciju poslovanja u svim segmentima rada.

Loš početak godine, s ostvarenim gubitkom u poslovanju, u tvrtki planiraju nadoknaditi u drugoj polovici godine kada predviđaju rast cjenovnih margina i smanjenje nekih troškova poslovanja.

(Hina) xpp/xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙