FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U petak započinje 18. svjetsko prvenstvo

BERLIN, 8. lipnja 2006. (Hina) - Sve je spremno za svečano otvaranje 18. svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, koje je na rasporedu u petak u Munchenu.
BERLIN, 8. lipnja 2006. (Hina) - Sve je spremno za svečano otvaranje 18. svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, koje je na rasporedu u petak u Munchenu.

Prvenstvo će se održati u 12 njemačkih gradova, a na njemu će sudjelovati 32 reprezentacije, među kojima i Hrvatska. Titulu svjetskog prvaka brani Brazil koji je prije četiri godine u Japanu i Južnoj Koreji u finala svladao Njemačku 2:0 i tako po peti put u povijesti osvojio svjetsku titulu.

Među 32 učesnika ovog prvenstva nalazi se i šest debitanta: Trinidad i Tobago, Obala Bjelokosti, Togo, Gana, Angola i Ukrajina.

Zanimljivo, Njemačka je četvrta zemlja koja je dva puta dobila organizaciju World Cupa. Prije Nijemaca dvostruki organizatori Mundijala bili su Meksiko (1978. i 1986), Italija (1934. i 1990) i Francuska (1938. i 1998). Prvi put Njemačka je bila domaćin najboljih svjetskih selekcija prije 32 godine.

U narednih 30 dana u 12 gradova odigrat će se 64 utakmice. Najviše predstavnika, kao i na svim dosadašnjim prvenstvima, imat će Europa - 14. Iz Juže Amerike i Afrike dolazi po pet, Azije četiri, Sjeverne Amerike i Kariba tri, dok će Oceaniju predstavljati samo jedna - Australija.

Hrvatska će u Njemačkoj nastupiti treći put na svjetskim prvenstvima. Debitirala je 1998. godine u Francuskoj i odmah osvojila treće mjesto. Prije četiri godine nismo prošli skupinu s Italijom, Meksikom i Ekvadorom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙