FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cafu proslavio rođendan

BERLIN, 8. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Kapetan brazilske nogometne reprezentacije, Cafu proslavio je u srijedu u brazilskom kampu u Koenigsteinu 36. rođendan.
BERLIN, 8. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Kapetan brazilske nogometne reprezentacije, Cafu proslavio je u srijedu u brazilskom kampu u Koenigsteinu 36. rođendan.

Proslava rođendana bila je skromna, izbornik Carlos Alberto Parreira nije dozvolio burniju proslavu dva dana prije starta World Cupa. Glavna proslava očekuje se 9. srpnja nakon finalnog susreta u Berlinu u kojem mnogi očekuju aktualne svjetske prvake.

"Pravi poklon tek očekujem. Svjetska kruna je jedino što želim," poručio je Cafu, koji se rodio 7. lipnja 1970. godine, mjesec dana prije nego što je Selecao predvođen Peleo osvojio treći svjetski naslov.

"Prve riječi moga oca bile su - rodio se veliki nogometaš. Iako se tada samo šalio, njegove riječi nisu daleko od istine. Ponosan sam na svoju karijeru i uspjehe koje sam ostvario," kazao je Cafu, član Milana, koji je igrao i u Sao Paulu, Real Zaragozi, Palmeirasu i Romi. Cafu je Brazilac s najviše nastupa za reprezentaciju - 143. Nastupi li samo na tri utakmice u skupini Cafu će postati i Brazilac s najviše utakmica na SP-ima jer dosadašnji rekord od 18 utakmica drže Taffarel i Dunga. S 13 pobjeda na utakmicama na SP-ima Cafu je već sada rekorder među Brazilcima. Postane li Brazil ponovno prvakom svijeta, on će biti jedinstven i po tome što će nastupiti u četiri uzastopna finala što nikom do sada nije pošlo za rukom.

"Čemu priče kako sam star. Ja sam čak uvjeren da ću igrati i na SP-u 2010. u Južnoj Africi," dodao je Cafu. Tada bi, postao treći čovjek u povijesti koji je nastupio na pet SP-a (nakon Nijemca Matthäusa i Meksikanca Carbajala). Inače, nadimak Cafu Marcos Evangelista de Moraes nosi zbog navodne sličnosti s Cafuringom, popularnim brazilskim igračem iz 70-ih...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙