FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja o Zakonu o športu

ZAGREB, 6. lipnja (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 20. sjednicu nastaviti večeras započetom raspravom o Vladinom konačnom prijedlogu Zakona o športu.
ZAGREB, 6. lipnja (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 20. sjednicu nastaviti večeras započetom raspravom o Vladinom konačnom prijedlogu Zakona o športu.

Tim se zakonom, među ostalim, uvodi obveza preoblikovanja športskih klubova u dionička športska društva, uređuje pitanje prodaje i vlasništva nad klubovima, predviđa donošenje Nacionalnog programa športa, itd.

Sabor bi potom trebao raspraviti predložene izmjene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kojima Vlada predviđa oštrije kazne za izgrednike na športskim natjecanjima.

Policija bi, po predloženom, mogla zabraniti natjecanje za koje procijeni da organizator nije poduzeo sve mjere za normalno održavanje natjecanja i sigurnost gledatelja.

Nosi li natjecanje oznaku visokog sigurnosnog rizika, organizator bi morao voditi evidenciju prodanih i dodijeljenih ulaznica, tako da zabilježi imena i prezimena osoba koje ih dobivaju. Policiji bi, na njezin zahtjev, morao dopustiti uvid u evidenciju o ulaznicama.

Izgrednicima bi se mogao zabraniti dolazak na određena športska natjecanja u Hrvatskoj, najmanje na jednu, a najduže na pet godina. Nametnula bi im se i obveza da se prije početka određenog natjecanja jave nadležnoj policijskoj postaji, te izvijeste o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme i dva sata nakon natjecanja. Policija bi to provjeravala, te, utvrdi li da nije na toj adresi, raspisivala potragu.

O kazneno ili prekršajno evidentiranim prijestupnicima vodila bi se posebna zbirka podataka koju bi hrvatska policija razmjenjivala s policijama drugih zemalja.

Da bi se stalo na kraj rasističkim ispadima, alkoholizmu i pirotehničkim sredstvima na športskim terenima, Vlada traži da se takvi ispadi kažnjavaju novčanom kaznom od tisuću do 10 tisuća kuna ili zatvorskom kaznom od tri do 30 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙