FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 4. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BONN - Gradski oci Bonna uputili su japanskim nogometnim navijačima ozbiljnu molbu da eventualne uspjehe svoje nacionalne vrste ne proslavljaju skakanjem u Rajnu. "Ne skačite u Rajnu. Možete se utopiti jer je struja vrlo jaka", poručio je gradski vijećnik nekadašnje savezne prijestolnice Barbel Dieckmann, čiji je grad japanska nacionalna vrsta izabrala za svoju bazu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva. Obožavatelji "Plavih samuraja" tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. svoje veselje su iskazivali skakanjem u rijeke i tom se prilikom nekoliko navijača utopilo.

TAIPEI - Nezaposleni Tajvanac umro je nakon što je tri mjeseca bez prestanka proveo u jednom tamošnjem internet cafeu, objavili su tajvanski mediji u subotu. Hsu Tai-yang (37), ušao je u RS cybercafe u gradu Tamsuiju 8. ožujka i više ga nije napuštao. Umro je na svojoj stolici nakon što se požalio da ne može disati. Liječnici kažu da je umro od zastoja rada srca, vjerojatno izazvanog umorom, nedostatkom sna i udisanjem dima. Vlasnik cafea je izjavio da je u zadnja tri mjeseca Hsu igrao video-igrice, jeo brzu hranu i neprestano pušio. Kući nije htio ići jer se nije slagao sa ženom.

MADRID - Španjolski je sud odlučio da se psi u slučajevima razvoda brakova ne mogu tretirati kao djeca, kada je u pitanju određivanje termina za njihovo posjećivanje. Naime, slučaj je pokrenuo neimenovani Španjolac koji je prvo dobio dopuštenje svoje bivše supruge da nakon razvoda posjećuje Yoko, zlatnu retrivericu. Žena se kasnije predomislila pa se Španjolac obratio nižem sudu. Sud je presudio u njegovu korist i odredio termine kada može posjećivati psa. Nakon uložene žalbe, viši sud je ipak poništio presudu, naglasivši da bi njezin ostanak na snazi uveo presedan prema kojem bi psi u slučajevima razvoda bili jednako tretirani kao djeca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙