FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski predsjednik zaželio uspjeh reprezentaciji

TEHERAN, 3. lipnja 2006. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad obećao je punu potporu nacionalnoj nogometnoj reprezentaciji tijekom SP u Njemačkoj.
TEHERAN, 3. lipnja 2006. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad obećao je punu potporu nacionalnoj nogometnoj reprezentaciji tijekom SP u Njemačkoj.

Ahmadinedžad je u petak primio čelnika Iranskog nogometnog saveza Mohamada Dadkana, te je zaželio uspjeh reprezentaciji, koju vodi hrvatski trener Branko Ivanković. Danas će Ahmadinedžad primiti reprezentativce i stručno vodstvo, a sutra Iranci putuju u Njemačku u svoj kamp u Friedrichshafenu.

Ahmadinedžad je dao naslutiti da će otputovati u Njemačku u posjet reprezentaciji ukoliko Iran prođe u drugi krug, odnosno u osminu finala. Iran je u skupini sa Meksikom, Angolom i Portugalom.

Ahmadinedžadovu dolasku u Njemačku nedavno se oštro usprotivio izraelski veleposlanik Shimon Stein, koji je pozvao njemačku Vladu da spriječi dolazak iranskog predsjednika.

"Iranski predsjednik je svojim govorom mržnje isključio sebe iz međunarodne zajednice i nije mu mjesto u civiliziranom svijetu. Ako bi mu se dozvolilo da u vrijeme SP-a dođe u Njemačku bilo bi to ismijavanje gesla SP-a, koje glasi 'vrijeme za stvaranje prijatelja'", izjavio je nedavno izraelski veleposlanik u Njemačkoj Shimon Stein.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poznat je po svojim antisemitskim izjavama. U više je navrata negirao postojanje holokausta, te je pozivao na uništenje Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙