FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima

ŠIBENIK, 2. lipnja 2006. (Hina) - U sklopu desetog Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održava u Šibeniku, večeras su dodijeljene nagrade i priznanja najboljim poduzetnicima u osam kategorija.
ŠIBENIK, 2. lipnja 2006. (Hina) - U sklopu desetog Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održava u Šibeniku, večeras su dodijeljene nagrade i priznanja najboljim poduzetnicima u osam kategorija.

Najboljom u kategoriji malog poduzetnika proglašena je tvrtka Šestan Busch d.o.o. iz Preloga koja se bavi proizvodnjom specijalnih zaštitnih sredstava i opreme za vojne, policijske i sportske namjene, dok je najboljim srednjim poduzetnikom proglašena tvrtka Đuro Đaković Kompenzatori, čiji proizvodni pogon čine kompenzatori i dimovodni elementi od nehrđajućeg čelika .

Za najbolju poduzetnicu izabrana je Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda d.o.o. iz Preloga, dok je nagradu za najboljeg mladog poduzetnika dobio samoborski obrtnik Mladen Mogulić, obrt Klimavent, specijaliziran za izradu i montažu klimatizacije i ventilacije, nabavu opreme i ugradnju, održavanje te proizvodnju.

Za najinovativnijeg poduzetnika izabran je Zvonimir Viduka, direktor tvrtke Altpro d.o.o. iz Zagreba osvojivši nagradu "MILAN ARKO".

Najboljim malim izvoznikom proglašena je tvrtka Kontal d.o.o. iz Karlovca, koja se bavi proizvodnjom alata. Osnova današnje njene prozivodnje su stalci za LCD i plazma televizore, čiji je izvoz premašio 3,6 milijuna eura. Najboljim srednjim izvoznikom proglašena je tvrtka Novi Feromont d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i kojoj izvoz čini 97 posto ukupnog prihoda.

Nagradu za najbolju poduzetničku zonu dobila je Zona male privrede Jalkovec iz Varaždina s potpuno opremljenim zemljištem. Stranim investitorima prodano je svih 44 parcela, a zona nudi povlastice poput oslobađanja od plaćanja komunalne doprinosa, troškova prenamjene i participacije u mreži komunalne infrastrukture. U zoni su danas smještena 34 poslovna subjekta sa više od 800 zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙