FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

JERUZALEM - Jedan ortodoksni židov iz Tel-Aviva, koji je skupo platio prekrasnu papigu, zaprepastio se kada je ptica počela gromoglasno psovati i prostačiti, tako da ju je mogla čuti cijela četvrt, piše list Yedihot Aharonot. Praćen pogrdnim dobacivanjima susjeda, nesretnik je otrčao rabinu po savjet. Rabin je predložio da se ptici, u svrhu zaštite finih ušiju ukućana, odreže jezik ili glava. Međutim, njegovu je suprugu rabinov prijedlog toliko šokirao da je zaprijetila razvodom ako se provede u djelo. Papiga je smještena u zoološki vrt i tako spasila svoj "pogani" jezik, a ovaj Židov svoj brak.

BOMBAJ - Talijanska glumica Monica Bellucci pristala je glumiti ulogu indijske političarke Sonie Gandhi u filmu o životu te njezine sunarodnjakinje, kazao je u petak redatelj filma. "Monica je najbolja osoba da odglumi tu ulogu. Iz Italije je, poput Sonie Gandhi, i lijepa je", izjavio je indijski redatelj Jagmohan Mundhra. Redatelj je pojasnio da je "progonio" glumičinog menadžera "duže od šest mjeseci" i na kraju ga uvjerio na upravo završenom festivalu u Cannesu. Film će se snimati na engleskom u Londonu, Italiji i New Delhiju. Trebao bi biti dovršen u prosincu. Monica Bellucci glumila je u "Matrix reloaded" i "Matrix revolutions", te u "Pasiji".

SYDNEY - Film "Da Vincijev kod" neće se prikazivati na Fidžiju nakon prosvjeda stotina kršćana koji su kino operatore naveli na takvu odluku. Oko 400 osoba prosvjedovalo je u glavnom gradu Suvi u petak tražeći od nove vlade premijera Laisenie Qarase da zabrani film koji se temelji na istoimenom besteseleru autora Dana Browna. Oko 52 posto ove bivše britanske kolonije, koja broji 906.000 stanovnika, kršćani su, od kojih su većina metodisti. Odluka o neprikazivanju filma na Fidžiju uslijedila je nakon što su dvije manje indijske države - Andhra Pradesh i Mehghalaya - također zabranile prikazivanje ovog filma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙