FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. lipnja

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. lipnja.
ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. lipnja.

Zvjezdicom (*) su označeni novi događaji za koje je poziv stigao nakon emitiranja prve najave.

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja razmotriti nekoliko zakonskih prijedloga te glasovati o ranije raspravljenim točkama. Zastupnici bi, među ostalim, trebali raspraviti HSP-ov prijedlog novog zakona o političkim strankama, koji bi znatno pooštrio uvjete za osnivanje stranaka. Osnivanje stranke, umjesto sadašnjih 500, potpisima bi moralo poduprijeti najmanje 10.000 birača. Stotinu i sedam postojećih stranaka moralo bi se "preregistrirati" i u roku od šest mjeseci Ministarstvu pravosuđa također predočiti potpise potpore 10.000 birača. Sabor bi, na kraju ovotjednog zasjedanja, među ostalima, trebao donijeti i izmjene Kaznenog zakona, kojim će se propisati znatno oštrije kazne za pedofile, kamatare i dilere. (Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati)

(*)ZAGREB - Redovna sjednica hrvatske Vlade koja će raspravljati o izvješću o provedbi zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u prošloj godini. Raspravit će i prijedlog o stambenom zbrinjavanju stradalnika Domovinskog rata. Pred Vladom će se naći i izvješće o radu Državnog inspektorata u prošloj godini te prijedlozi izmjena nekoliko zakona, među kojima i zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Vlada bi sutra trebala donijeti program istraživanja virusa ptičje gripe za ovu godinu (15 sati).

ZAGREB - Tiskovna konferencija Kluba zastupnika HSP-a o gospodarskom pojasu - Jadranu kao osjetljivom morskom području i Sporazumu s SAD-om o pretresu brodova (Hrvatski sabor, dvorana I. Kukuljevića u 11 sati)

RIJEKA - U povodu uvođenja novog obrazovnog programa za zanimanje brodograditelj u riječkoj Strojarsko brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja bit će održana konferencija za novinare predstavnika Škole i riječkih brodogradilišta. Novi školski

program upisivat će se od iduće školske godine u srednjim školama u Rijeci, Puli, Splitu i Trogiru (Braće Branchetta 11a, u 10 sati).

PULA - Press konferencija povodom potpisivanja deklaracije o osnivanju "Zelenog političkog foruma "Alpe-Adria". Deklaraciju će potpisati predstavnici politički zelenih stranaka Austrije, Italije, Slovenije i Demokratski savez zelenih (Hotel "Histria u 11 sati, )

ZAGREB - Otvorenje dvodnevnog međunarodnog simpozija o kasnom djelu Martina Heideggera u povodu 30. obljetnice smrti jednog od najvećih mislilaca u povijesti filozofije. U radu simpozija sudjeluju strani i domaći poznavatelji Heideggerova mišljenja (Palača Matice hrvatske u 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige o nagrađenim filmovima Dana hrvatskog filma Ive Škrabala "Dvanaest filmskih portreta - mali hrvatski panoptikum ", a bit će prikazan i njegov film "Slamarke djevojke" i "Presjek nagrađenih filmova kroz 13 održanih DHF-a" redatelja Damira Čučića (KIC, Preradovićeva 5 u 19 sati)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙