FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar- policija nabavila skuter za pomorsku ophodnju

ZADAR, , 1. lipnja 2006. (Hina) - Zadarska Policijska uprava nabavila je skuter za potrebe pomorske ophodnje, vrijedan 120 tisuća kuna.
ZADAR, , 1. lipnja 2006. (Hina) - Zadarska Policijska uprava nabavila je skuter za potrebe pomorske ophodnje, vrijedan 120 tisuća kuna.

Kao što je prije nekoliko mjeseci najavljivao načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, od ovoga će ljeta pomorska policija u Zadru i uz pomoć skutera pojačati stanje sigurnosti na području javnih plaža. Na današnjem predstavljanju Projekta pomorske ophodnje u PU zadarskoj čelnici te kuće rekli su da su ideju preuzeli od drugih policija u svijetu, gdje se takav tip ophodnje pokazao učinkovitim. Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je kako je uvjeren da će idućih godina na našoj obali i druge policijske uprave imati takva plovila.

Načelnik Pomorske policije u Zadru Davor Škibola rekao je da je najkorisnija uporaba skutera u moru na prostoru javnih plaža, uz gusto naseljena mjesta, kao i na području frekventnih morskih prolaza.

Po Škibolinim riječima, u odnosu na druga plovila, skuter ima prednost zbog svoje brzine, razmjerne neuočljivosti te mogućnosti djelovanja u plitkom moru. Zbog toga ćemo lakše registrirati počinitelje prekršaja, najčešće druge vozače skutera koji ugrožavaju sigurnost kupača.

U posljednjih pet godina u pomorskim nesrećama na zadarskom području jedna je osoba smrtno stradala, a desetak ih je lakše i teže ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙