FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva HNL: U novoj sezoni trokružni sustav, odnosno 33 kola

ZAGREB, 31. svibnja 2006. (Hina) - Udruga klubova Prve hrvatske nogometne lige prihvatila je trokružni način igranja u sljedećoj sezoni (2006/2007.), rečeno je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Skupštine Udruge prvoligaša.
ZAGREB, 31. svibnja 2006. (Hina) - Udruga klubova Prve hrvatske nogometne lige prihvatila je trokružni način igranja u sljedećoj sezoni (2006/2007.), rečeno je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Skupštine Udruge prvoligaša.

To znači da će 12 prvoligaša sljedeće sezone igrati 33 kola. Prvenstvo počinje 29. srpnja, a završava 19. svibnja 2007. Zimska stanka je nakon 18 kola, odnosno od 2. prosinca do 17. veljače. Domaćinstva u posljednjih 11 kola bit će određena tako da će prvih šest klubova biti domaćini u šest utakmica, a oni od 7. do 12. mjesta bit će domaćini u pet susreta. Također, utakmice posljednja tri kola neće se igrati u istom terminu, kao što je do sada bio slučaj.

Trokružni način igranja prihvaćen je jednoglasno. Glavni razlog za njegovo uvođenje su manjkavosti dosadašnjeg načina igranja, u kojem su se klubovi nakon 22 kola podijelili na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Dosadašnji način pokazao je da u posljednjih deset kola, kada su klubovi podijeljeni na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, mnoge utakmice nemaju nikakav natjecateljski značaj. Također, bilo je slučajeva da klubovi koji su igrali Ligu za ostanak na kraju skupe više bodova od nekih koji su igrali Ligu za prvaka.

U trokružnom sustavu takvih manjkavosti ne bi trebalo biti. Koliko će se zadržati trokružni sustav, veliko je pitanje.

"Nakon prve sezone znat će se njegovi plusevi i minusi, i tada ćemo moći više reći o njegovoj sudbini", izjavio je predsjednik Udruge prvoligaša Damir Vrbanović.

Promjena načina igranja u Prvoj HNL spada u propozicijske promjene i njih potvrđuje Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Izvršni odbor HNS-a to je već učinio ovog tjedna, odnosno prije današnje sjednice Skupštine Udruge prvoligaša. Izvršni odbor HNS-a je istaknuo da će prihvatiti bilo koje rješenje koje usvoji Udruga prvoligaša.

Danas su određeni i parovi za 22 kola novog prvenstva. Parovi preostalih 11 kola odredit će se u proljeće 2007.

U prvom kolu (29. srpnja 2006.) igrat će: Dinamo - Slaven Belupo, Šibenik - Osijek, Pula - Varteks, Međimurje - Hajduk, Cibalia - Rijeka, Kamen Ingrad - Zagreb. U 9. kolu (30. rujna) na rasporedu je veliki derbi Hajduk - Dinamo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙