FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. svibnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. svibnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW DELHI - Talijanska glumica Monica Belluci pristala je igrati lik Sonie Gandhi u filmu o toj indijskoj čelnici, izvješćuje u utorak The Times of India pozivajući se na producenta. Sonia Gandhi je Talijanka koja se udala za Rajiva Gandhija, sina Indire Ghandi. Rajiv je ubijen 1991. godine kao žrtva napadača samoubojice. Kada je Kongresna stranka sa svojim saveznicima pobjedila na izborima 2004., Sonia Ghandi je odbila premijerski položaj zbog otpora hinduističkih nacionalista koji su joj spočitavali njezine talijanske korijene. Film će se početi snimati u rujnu, a režirat će ga poznati indijski redatelj Jagmohan Mundhra.

ISTANBUL - Oko dvije tone zlata i 14 milijuna američkih dolara u gotovini preživjelo je požar na 'cargo' odjelu istanbulske međunarodne zračne luke Ataturk, izvjestila je turska novinska agencija Anadolija. Prema istom izvoru, zlato je bilo pohranjeno u sefove turske tvrtke za logistiku Sistem Lijstik, a 14 milijuna dolara gotovine nalazilo se u deset posebnih vreća koje su trebale biti poslane tvrtki American Express. Državni istražitelj je priopćio da je o uzrocima požara pokrenuta istraga, ne isključujući mogućnost sabotaže. Kurdska skupina Kurdistanski sokolovi slobode preuzela je odgovornost za požar koji je izbio u srijedu, ali vlasti to još uvijek nisu potvrdile.

LONDON - "Britanska Zlatna palma na festivalu u Cannesu je poput Halleyjeva kometa, to se ne događa često, stoga ga nemojte propustiti", ističe britanski dnevnik Guardian u ponedjeljak, dan nakon "krunidbe" Kena Loacha na 59. filmskom festivalu u Cannesu. "Trijumf Kena Loacha", nagrađena za "Vjetar koji povija ječam", njegov osmi film u službenom programu u Cannesu, "senzacionalan je ili, na izvjestan način, senzacionalno neočekivan", objašnjava dnevnik. Bilo bi, međutim, potpuno "bezobrazno" vidjeti u toj nagradi "kompromis" ili priznanje kojem je jedina namjera nagrađivanje nečije karijere, tvrdi Guardian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙