FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirač: predsjednik Mesić na Danu općine

SIRAČ, 29. svibnja 2006. (Hina) - U sklopu proslave Dana općine, župe i škole u Siraču predsjednik Mesić posjetio je to općinsko mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
SIRAČ, 29. svibnja 2006. (Hina) - U sklopu proslave Dana općine, župe i škole u Siraču predsjednik Mesić posjetio je to općinsko mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Domaćini su ga izvijestili o velikom gospodarskom rastu u toj općini i vrlo malenu broju nezaposlenih.

Općinski načelnik Branimir Miler napomenuo je da je u samo deset godina u Siraču otvoreno pet novih tvornica domaćim i austrijskim ulaganjima, a općina je po dobiti u usporedbi s brojem stanovnika na listi HGK prije dvije godine bila 13. u državi. Miler je istaknuo kako se velik dio proračunskog novca ulaže u gradnju infrastrukture, vodovoda i plinovoda.

Istaknuo je kako država mora što prije riješiti slučaj siračke tvornice "Souvenir", jedne od četiriju u Hrvatskoj koja zapošljava invalide, i koja ne radi već oko godinu dana.

Istaknuto je kako u Siraču tvornica "Kamen", najveći proizvođač vapna u Hrvatskoj, povećava izvoz, a izgradila je i tvornicu stiropora "Kumal" te, po riječima predsjednika Uprave Zlatka Kufnera, u iduće dvije godine kani otvoriti još dvije tvornice vrijedne 12 milijuna eura.

Predsjednik Mesić je, govoreći pred županijskim i općinskim čelnicima te gostima, napomenuo da u Hrvatskoj nema siromašnih, nego bolje ili lošije organiziranih općina. Sirač je, dodao je, primjer kako se treba dobro organizirati i kako se s dobrim vodstvom te prepoznavanjem i iskorištavanjem prirodnih bogatstava stvara bolji život. Rekao je da se u Hrvatskoj mora više proizvoditi te gospodarski rast postići primjenom suvremene tehnologije i znanja.

Na novinarski upit da prokomentira kako će se na Hrvatsku odraziti odgoda donošenja ustava EU-a na godinu dana, predsjednik Mesić je rekao da to ne će zaustaviti "europsko udruživanje jer više sporazuma, poput onoga iz Nice i Mastrichta, daje pravnu podlogu za širenje EU-a". Dodao je kako odgoda pokazuje da se "EU umorio od udruživanja, a Hrvatska od čekanja za izlazak iz tranzicije".

Predsjednik je potom posjetio tvornicu "Kumal" otvorenu prije dvije godine te osnovnu školu, a u Parku branitelja je položio vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙