FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olimpijada - Remi šahista, poraz šahistica

TORINO, 28. svibnja 2006. (Hina) - U sedmom kolu 37. Olimpijade hrvatske šahovske reprezentacije su nakon niza propusta zabilježile jedan remi i jedan visoki poraz.
TORINO, 28. svibnja 2006. (Hina) - U sedmom kolu 37. Olimpijade hrvatske šahovske reprezentacije su nakon niza propusta zabilježile jedan remi i jedan visoki poraz.

Šahisti su sa Švicarskom odigrali 2:2, a šahistice su pretrpjele drugi poraz na Olimpijadi od Francuske s 2,5:0,5. U meču sa Švicarcima Zdenko Kožul je potpuno nadigrao veterana Viktora Korčnoja, ali je u vremenskom tjesnacu napravio seriju pogrješaka i na kraju samo remizirao. Remizirao je i Ognjen Cvitan poslije sigurne igre, a Goran Dizdar je izgubio od odličnog Pelletiera. Čast nam je spasio sjajni Robert Zelčić, koji je strpljivom igrom deklasirao Forstera i postigao svoju petu pobjedu.

Meč šahistica s jakom Francuskom imao je neželjenu uvertiru. Naša najbolja igračica Lara Stock dobila je krivu informaciju o sastavu protivničke ekipe i puna četiri sata spremala se za pogrešnu igračicu. Šokirana je sjela za stol, odigrala daleko ispod svojih mogućnosti i pretrpjela prvi poraz. Izgubila je i Mirjana Medić, koja je nakon neprecizno odigranog otvaranja rano zapala u teškoće. Vlasta Maček je bila potpuno nadigrala svoju suparnicu, mogla je birati način na koji će je matirati, ali je nastavila slabo i dopustila suparnici da spasi pola boda.

Poslije 7. kola naši šahisti su ispod 30. mjesta sa 16,5 bodova, kao i šahistice, koje imaju 11,5 bodova.

Pojedinačni rezultati:

HRVATSKA(m) - ŠVICARSKA 2:2 (Kožul-Korčnoj remi, Dizdar-Pelletier 0:1, Zelčić-Forster 1:0, Cvitan-Zueger remi)

FRANCUSKA - HRVATSKA (ž) 2,5:0,5 (Skripčenko-Medić 1:0, Milliet-Stock 1:0, Lallemand-Maček remi).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙