FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kup nacija: Njemačka - Hrvatska 1:2

DUESSELDORF/ZAGREB, 27. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski tenisači pobjednici su Kupa nacija u Duesseldorfu nakon što su u finalu svladali domaćina i četverostrukog pobjednika ovog natjecanja Njemačku sa 2:1.
DUESSELDORF/ZAGREB, 27. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski tenisači pobjednici su Kupa nacija u Duesseldorfu nakon što su u finalu svladali domaćina i četverostrukog pobjednika ovog natjecanja Njemačku sa 2:1.

Hrvatska je prvi puta pobjednik Kupa nacija, što je, uz prošlogodišnji Davis Cup naslov, najveći uspjeh naših tenisača u ekipnim natjecanjima.

U prvom susretu je Ivo Karlović pobijedio Alexandera Waskea 7:6 (5), 6:4, da bi potom pobjednički, drugi bod Hrvatskoj donio Ivan Ljubičić pobjedom nad Nicolasom Kieferom 6:4, 6:4. Susret parova, koji više o ničemu nije odlučivao, dobila je njemačka kombinacija Waske/Kohlmann svladavši Ljubičića i Karlovića sa 7:6 (3), 6:3.

Kao i u petak protiv Čilea, tako su i u subotnjem finalu protiv Njemačke naši tenisači sve riješili i prije susreta parova. U prvom dvoboju dana trebao je igrati Mario Ančić protiv Phillippa Kohlschreibera, ali obojica otkazali nastupe zbog ozljeda, Mario ima problema sa leđima, a Nijemac zbog gležnja. Na teren su tako izašli Karlović i Waske, koji je dobio oba njihova međusobna dvoboja, doduše prije pet godina na challengerima. Karlović očito to nije zaboravio i mada je propustio tri prilike za obrat u prvom setu, najviši tenisač na ATP Touru je set dobio u "tie-breaku". U drugom je Zagrepčanin "okrenuo" 0:3, dvaput uzeo Waskeov servis, a svoj sačuvao dokraja sa ukupno 11 as-servisa.

Ljubičić je bio još dominantniji protiv Nicolasa Kiefera, koji je imao samo jednu jedinu "break" na servis našeg najboljeg tenisača. Ljubičiću su dva "breaka" - po jedna u svakom setu - bila dovoljna za sigurnu pobjedu i naslov Kupa nacija je po prvi puta u hrvatskom vlasništvu. Prije jedanaest godina Goran Ivanišević i Goran Prpić su stigli do finala u Dusseldorfu u kojem su izgubili od Šveđana. Kup nacija se igra od 1978.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙