FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 27. svibnja, nedjelju, 28. svibnja i ponedjeljak, 29. svibnja

ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 27. svibnja, nedjelju, 28. svibnja i ponedjeljak, 29. svibnja.
ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 27. svibnja, nedjelju, 28. svibnja i ponedjeljak, 29. svibnja.

Subota, 27. svibnja

-------------------------

SINJ - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će ključeve i rješenja za useljenje u 16 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih branitelja (Ulica Miljenka Buljana, 10,30 sati).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorit će novu zgradu za potrebe dijagnostike i rehabilitacije Poliklinike SUVAG (Poliklinika SUVAG, Ljudevita Posavskog, 13 sati).

BRIJUNI - Posebna konferencija za novinare u povodu Prve europske antikorupcijske konferencija Transparency Internationala, koja se od 26. do 28. svibnja održava na Brijunima (dvorana Kastrum hotela Neptun, 10,45 sati). U radu konferencije koju organizira hrvatski ogranak te antikorupcijske organizacije sudjeluju predstavnici nacionalnih ogranaka Transparency Internationala iz Europe i Srednje Azije te brojni predstavnici tijela javne vlasti iz Republike Hrvatske.

ZADAR - Sjednica Rektorskog zbora Alpe Jadran, čiji su članovi sveučilišta iz Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Njemačke i Slovenije (Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru, 10 sati).

Nedjelja, 28. svibnja

-------------------------

ZAGREB - Petnaesta godišnjica osnutka Oružanih snaga Republike Hrvatske, svečano će se obilježiti na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i na Športsko rekreacijskom centru Jarun. Središnja svečanost održat će se s početkom u 17 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, gdje je 1991. prvi put postrojen tadašnji Zbor narodne garde. Nakon svečanog plotuna s Jaruna i preleta vojnih zrakoplova u Kranjčevićevoj će se održati svečani vojni mimohod. Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Stjepan Mesić pregledat će svečani postroj i održati govor, nakon kojeg će se pročitati odluka o dodjeli odličja ratnim postrojbama. Svečanosti će prisustvovati i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Od 14 do 20 sati na Jarunu će se održati vojne prezentacije i vježbe, a u 20,25 sati predviđena je izjava za novinare predsjednika Mesića. Predsjednici Republike i Hrvatskog sabora prijepodne će položiti vijence ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja na Mirogoju, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Ponedjeljak, 29. svibnja

------------------------------

ZAGREB - Predstavljanje knjige grupe autorica Žene u Domovinskom ratu: "Snaga ljubavi - činiti dobro" 25 ratnih priča žena Osijeka (velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, 18 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Počeci suvremene hrvatske države (Kronologija događaja)". Izložbu će otvoriti ministar kulture Božo Biškupić (Atrij Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21, 13 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙