FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija - Hrvatska 1:4

BEČ, 24. svibnja 2006. (Hina) - U pripremnoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je u Beču pobijedila Austriju 4:1 (2:1).
BEČ, 24. svibnja 2006. (Hina) - U pripremnoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je u Beču pobijedila Austriju 4:1 (2:1).

Beč - Stadion Ernst Happel - 22.000 gledatelja. Sudac: Herbert Fandel (Njemačka)

STRIJELCI: 0:1 Klasnić (11), 1:1 Ivanschitz (14), 1:2 Klasnić (35), 1:3 Babić (56), 1:4 Balaban (70)

AUSTRIJA: Payer - Standfest, Scharner, Stranzl, Iberstberger - Lexa (od 83. Fuchs), Aufhauser (od 66. Feldhofer), Prager, Leitgeb (od 73. Morz) - Ivanschitz - Janko (od 63. Linz). Izbornik: Hickersberger

HRVATSKA: Pletikosa (od 46. Didulica) - Šimić, R.Kovač (od 61. Tokić), Tomas - Srna (od 71. J.Leko), Tudor, N.Kovač (od 57. Modrić), Babić - N.Kranjčar - Pršo (od 57. Balaban), Klasnić (od 46. Olić). Izbornik: Kranjčar

U prvoj od četiri pripremne utakmice uoči početka Svjetskog prvenstva u lipnju u Njemačkoj hrvatska vrsta je u utorak navečer u Beču Austriju uvjerljivo pobijedila. Premda odabranici Zlatka Kranjčara nisu briljirali, gotovo rutinski su stigli do pobjede.

Ponovo "probuđeni" Ivan Klasnić je na asistencije Dade Prše postigao dva pogotka u prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu igrao je "drugi" napadački dvojac Balaban - Olić, koji je također zadavao mnogo problema austrijskoj obrani.

Kranjčar je u utakmici iskušao 17 igrača, nisu nastupili jedino Ivan Leko, Šerić, Vranješ i Bošnjak, dok Butina, Šimunić i Buljat nisu niti bili u konkurenciji za sastav.

Drugu pripremnu utakmicu hrvatska vrsta će imati u nedjelju kada u Osijeku gostuje Iran.

"Zadovoljan sam pobjedom protiv Austrije. Utakmicu smo odradili ozbiljno, profesionalno i učinkovito," istaknuo je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar nakon utakmice s Austrijom.

Kranjčar je posebice istaknuo kolektivnu igru svojih odabranika, koji su usprkos umoru i napornim treninzima bez imalo kalkulacija odradili prvi od četiri pripremnih ogleda.

"Protivnik se cijelu utakmicu branio, pokušao je neutralizirati našu igru, no naša organizacija igre i kolektiv su donijeli prevagu. Obrana je bila uigrana i bez pogrešaka, vezna linija je odlično pokrivala teren, dok su napadač bili rastrčani i opasni," dodao je Kranjčar, koji je svjestan kako u našoj igri ipak nije sve bilo idealno.

"Bilo je očitih pogrešaka u našoj igri koje moramo ispraviti. U predstojećim danima raditi ćemo na njihovom uklanjanju," najavio je hrvatski strateg.

Trenutačno jedan od najvećih problema su vratari. Austrijanci su jedini pogodak postigli nakon poklona Stipe Pletikose koji je loše reagirao na ubačaj Ivanschitza iz kornera. U drugom dijelu utakmice branio je Joe Didulica i posao je obavio bez pogreške.

"Pogreška Pletikose se može dogoditi svakome. Ne želim gledati kritički na njegov potez, međutim evidentno je da moramo poraditi na formi naših vratara. No, uvjeren sam kako ćemo ih do početka SP-a dovesti u idealnu formu," zaključio je Kranjčar nakon trijumfa na stadionu Ernst Happel.

Austrijski izbornik Josef Hickersberger čestitao je hrvatskoj reprezentaciji na uvjerljivom trijumfu na bečkom Ernst Happel stadionu.

"Hrvatska je bila prejaka. Odlično smo otvorili utakmicu, držali smo ritam, imali dvije prilike, no potom smo stali. Posebice u drugom poluvremenu u kojem smo bili vrlo loši. Hrvatska je pokazala odličan nogomet i još jednom se pokazalo kako ima odličnu momčad," kazao je novi austrijski izbornik, koji nije najbolje startao na novom poslo. Njegovi odabranici prvo su izgubili od Kanade, a sada i od Hrvatske.

"Posebno sam zabrinut igrom naše obrane. Imali smo previše rupa i na tom segmentu igre moramo najviše raditi," zaključio je Hickersberger.

Najbolji igrač austrijskim redovima bio je kapetan i strijelac jedinog pogotka za domaćine, Andreas Ivanschitz.

"Odlično smo započeli utakmicu, naročito smo bili koncentrirani u obrani. No, dvije velike pogreške pokvarile su cijelu priču i hrvatska je došla do laganih golova. Nažalost, u nastavku nismo imali snage za preokret, Hrvatska je bila suviše dobra," istaknuo je Ivanschitz.

U dvoboju protiv Hrvatske u redovima austrijske vrste debitirao je napadač Marc Janko. Premda se mnogo trudio, nije mogao protiv obrane "Vatrenih".

"Rezultat dovoljno govori. Hrvatska ima odličnu momčad i mogla bi biti veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu. Mi imamo mladu i neiskusnu momčad koja još mora mnogo učiti," smatra Janko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙