FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 22. svibnja

ZAGREB, 21. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 22. svibnja.
ZAGREB, 21. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 22. svibnja.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović dodijelit će stipendije pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, iseljeništva i useljeništva. Stipendije su namijenjene pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, iseljeništva i useljeništva koji pohađaju srednje škole ili visoka učilišta u Hrvatskoj.

(U 11.00 sati, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u Velikom salonu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija)

SKOPLJE - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u jednodnevnome posjetu Makedoniji i ondje će razgovarati s najvišim makedonskim dužnosnicima.

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel održat će u Ljubljani konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o diplomatskim aktivnostima svoje države.

PRIŠTINA - Posebni američki izaslanik za pregovore o statusu Kosova, veleposlanik Frank Wisner razgovarat će o s političkim i institucionalnim vodstvom Kosova, članovima kosovskog pregovaračkog tima, političkim predstavnicima Srpske liste za Kosovo i predstavnicima drugih manjinskih zajednica.

Sljedeći krug izravnih pregovora između Prištine i Beograda uz međunarodno posredovanje održat će se 23. svibnja u Beču a glavna tema razgovora je kulturno i vjersko nasljeđe na Kosovu. Uoči tog sastanka i nakon četiri kruga bečkih pregovora o pitanju decentralizacije ovoga tjedna u Prištini je boravio i zamjenik glavnoga pregovarača UN-a za status Kosova, austrijski diplomat Albert Rohan u pokušaju da približi suprotna stajališta dviju strana o broju novih općina koje se trebaju formirati na Kosovu.

RIM - Talijanski premijer Romano Prodi govorit će pred donjim domom parlamenta koji će zatim glasovati o povjerenju njegovoj novoj vladi.

BAGDAD - Nastavak suđenja Sadamu Huseinu i ostalima optuženima za zločine protiv čovječnosti.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nataša Barac

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Sonja Djerasimković

Navečer: Srđan Baković

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: ** 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙