FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush i Howard ističu savezništvo u borbi protiv terorizma i u Iraku

WASHINGTON, 16. svibnja 2006. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush i australski premijer John Howard istaknuli su u utorak čvrsto savezništvo Sjedinjenih Država i Australije u borbi protiv terorizma i u Iraku.
WASHINGTON, 16. svibnja 2006. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush i australski premijer John Howard istaknuli su u utorak čvrsto savezništvo Sjedinjenih Država i Australije u borbi protiv terorizma i u Iraku.

"Divim se shvaćanju Johna Howarda da se borba protiv terorizma nastavlja i da moramo biti nepokolebljivi i čvrsti ako namjeravamo poraziti teroriste", rekao je Bush u Bijeloj kući na zajedničkoj konferenciji za novinare s Howardom.

On je također zahvalio na angažmanu Australije u Iraku gdje je raspoređeno oko 1.300 australskih vojnika. Australija je najavila kako će poslati još 240 vojnika u Afganistan da pomognu u obnovi te zemlje.

Ističući kako će se "borba protiv terorizma nastaviti dugo vremena" Howard je obećao Bushu kako će Australija i dalje biti jedan od najčvršćih saveznika u toj borbi.

"Ostajemo postojan saveznik Sjedinjenih Država u borbi protiv terorizma", rekao je on.

Howard je u Bijeloj kući dočekan sa sjajem i pohvalama koji pokazuju njegov značaj kao jednog od sve rjeđih svjetskih čelnika na koje Bush može računati u neočekivano dugom i teškom ratu u Iraku koji je sve nepopularniji među Amerikancima.

"Naše dvije zemlje su bliže nego ikada. Australija je na prvim crtama svake ofenzive u borbi protiv terorizma", rekao je Bush dočekujući Howarda na svečanosti ispred Bijele kuće.

Howard je sa svoje strane hvalio Busha za predvodništvo u borbi protiv terorizma.

"Svijet treba predsjednika Sjedinjenih Država koji jasno vidi opasnosti terorizma i hrabrost i odlučnost, koliko god težak taj put mogao biti, da izvrši tu zadaću", rekao je on.

Ističući osobno prijateljstvo koje ga veže s Howardom Bush je napravio i šalu tijekom susreta s novinarima.

"Netko je rekao, vi i John Howard izgledate tako bliski kao da nemate razlika", rekao je Bush. I potom dodao: "A ja sam rekao, da, on nema kose".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙