FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. svibnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. svibnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Više od 1300 pripadnika Hrvatske vojske i policije, Ministarstva branitelja, predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata i hrvatskog vatrogastva pošli su danas na 14. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes. Uoči polaska na hodočašće euharistijsko slavlje u crkvi Srca Isusova Nadbiskupskoga sjemeništa na Šalati predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Jezerinac je u propovijedi podsjetio da se ovogodišnje međunarodno hodočašće Hrvatske vojske i policije održava u ozračju poruke: "Sačuvajte upaljene svjetiljke!" Sličnu je poruku, podsjetio je, papa Benedikt XVI. poslao za Svjetski dan mladih koji je ove godine obilježen na blagdan Cvjetnice u raznim crkvama kao priprema za veliki svjetski susret mladih u Sydneyu u srpnju 2008.

ZAGREB - Hrvatsko je veleposlanstvo priredilo u Johannesburgu i Pretoriji Dane hrvatskog filma od 4. do 7. odnosno od 11. do 13. svibnja, priopćio je danas MVEI. Dane hrvatskoga filma otvorio je u Johannesburgu hrvatski veleposlanik u Južnoafričkoj Republici Ivan Picukarić, a u Pretoriji savjetnik Marinko Raos. Uz ine prikazani su filmovi "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." redatelja Tomislava Radića, "Kako je počeo rat na mom otoku" Vinka Brešana, "Tri muškarca Melite Žganjer" Snježane Tribuson, "Kad mrtvi zapjevaju" Krste Papića, "Crvena prašina" Zrinka Ogreste i "Duga, mračna noć" Antuna Vrdoljaka.

ZAGREB - Tri su osobe ozlijeđene u sudaru tri automobila i jednog teretnog vozila jutros ispred podvožnjaka kod Vjesnikova nebodera na Slavonskoj aveniji, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Nesreća se dogodila na ulasku u podvožnjak kod Vjesnikova nebodera u smjeru zapada, odnosno prema Ljubljanskoj aveniji. Jedan od automobila, koji je sudjelovao u nesreći, prešao je na dio Slavonske avenije kojom se prometuje u smjeru istoka, zbog čega je otežan promet u oba smjera.

ZAGREB - Nesvakidašnje razbojstvo koje je završilo krađom psa i slomljenom rukom njegove vlasnice dogodilo se jučer poslijepodne u Osječkoj ulici na području Dubrave, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Vlasnica, 31-godišnja žena završila u bolnici s teškom ozljedom ruke, nakon što joj je nepoznati razbojnik oteo psa pekinezera, gurnuvši ju na tlo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙