FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Georg Ratzinger: Poseban telefon za brata!

MUENCHEN, 13. svibnja 2006. (Hina/DPA) - Georg Raztinger, brat papeBendikta XVI., instalirao je poseban telefon u svom domu kojeg ćekoristiti isključivo za razgovore sa Svetim ocem.
MUENCHEN, 13. svibnja 2006. (Hina/DPA) - Georg Raztinger, brat pape Bendikta XVI., instalirao je poseban telefon u svom domu kojeg će koristiti isključivo za razgovore sa Svetim ocem.

"Kada taj telefon zazvoni znam da je s druge strane moj brat", kazao je 82-godišnji Georg za list "Sueddeutsche Zeitung".

Ratzinger, koji živi u južnom njemačkom gradu Ravensburgu, kazao je kako telefonski razgovara najmanje jednom tjedno s Papom, a teme su uglavnom svakodnevne stvari, pa i odjeća koju Benedikt XVI nosi.

Jedan od njihovih razgovora bavio se i baršunastom kapom camauro koju je Papa nosio na audijenciji u Vatikanu u prosincu nakon čega su mediji pisali kako je nalikovao Djedu Božićnjaku.

"Pitao sam ga za camauro i rekao mi je da ju je stavio na glavu jer je bilo hladno", kazao je Georg Ratzinger.

Dodao je i kako se dosta stvari promijenilo za njega otkako je prije 13 mjeseci njegov brat izabran za Papu. Vrlo često ga ljudi zovu i traže usluge poput dogovaranja privatnih audijencija ili uručenja pisama Svetom ocu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙