FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Hrvatska želi suradnju s Belizeom

ZAGREB, 13. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastaose u subotu s predsjednikom vlade Belizea Saidom Wilbertom Museom.
ZAGREB, 13. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u subotu s predsjednikom vlade Belizea Saidom Wilbertom Museom.

Teme razgovora bile su mogućnosti suradnje na područjima turizma i visokog obrazovanja za kojima, kako je naglašeno, obje države imaju interes, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Premijer Sanader upoznao je premijera Belizea s putem Hrvatske prema Europskoj uniji i ubrzanim zakonskim i institucionalnim prilagodbama na tome putu, te istaknuo kako je suradnja latinsko američkih i karipskih država i Europske unije od iznimne važnosti.

Hrvatska upravo stoga želi razvijati odnose i s Belizeom jer takva suradnja može pridonijeti partnerstvu među zemljama dvaju kontinenata, naglasio je hrvatski predsjednik Vlade.

Premijer Belizea upoznao je premijera Sanadera s formiranjem unije karipskih zemalja engleskog govornog područja Karicoma, što će pridonijeti još jačim kontaktima na gospodarskom planu s Europom.

Premijer Belizea putuje tijekom dana u Istru gdje će biti gost istarskog župana Ivana Jakovčića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙