FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tjedan iranske kulture od 15. do 19. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Na Tjednu iranske kulture od 15. do19. svibnja u Studentskom centru (SC) održat će se projekcije filmova,izložba fotografija, koncerti tradicionalne glazbe, glazbenaradionica, predavanja i kratak tečaj perzijskog jezika, priopćio jedanas organizator.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Na Tjednu iranske kulture od 15. do 19. svibnja u Studentskom centru (SC) održat će se projekcije filmova, izložba fotografija, koncerti tradicionalne glazbe, glazbena radionica, predavanja i kratak tečaj perzijskog jezika, priopćio je danas organizator.

Profesori i studenti Sveučilišta u Teheranu hrvatskim će građanima predstaviti iransku umjetnost, filozofiju, glazbu i književnost s pogledom na tradiciju.

Tri suvremena iranska filma prikazat će se u MM centru SC-a - drama "Požuri, prošlo je" redateljice Ensiyeh Shah Hosseini, film "Kukuta" redatelja Behrouza Afkhamia i "Majka" redateljice Leile Mirhadi.

Glazbeni dio programa predstavit će pet mladih glazbenika na tradicionalnim iranskim glazbalima, a održat će se i glazbena radionica "Uvod u svijet perzijske glazbe".

Uz svakodnevna "Druženja na iranski način" postavit će se i izložba fotografija, a zainteresirani će moći naučiti nešto o iranskom lončarstvu i perzijskom jeziku.

Zadnji dan Tjedna na rasporedu je predstava "Araš, Iranski junak", nastala po iranskom epu, koju će u Teatru ITD izvesti ansambl "Mehr" s Teheranskog sveučilišta.

Organizatori Tjedna su Iranski kulturni centar i Kultura promjene SC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙