FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Vodič Svjetskog prvenstva Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža"

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U petak je u knjižariLeksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" u Zagrebu predstavljen VodičSvjetskog prvenstva u nogometu koje za 28 dana počinje u Njemačkoj.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U petak je u knjižari Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" u Zagrebu predstavljen Vodič Svjetskog prvenstva u nogometu koje za 28 dana počinje u Njemačkoj.

Autori Vodiča su nogometni novinari Fredi Kramer i Miroslav Tomašević, a u njemu su na zanimljiv način predstavljene sve reprezentacije koje će nastupiti na 17. SP u nogometu. Usto, navedene su i brojne statistike, te zanimljivosti s ranijih prvenstava koje bi mogle zainteresirati sve ljubitelje nogometa, ali i one koji to nisu.

"Vodič je po formatu mali, ali je po količini informacija vrlo značajan", kratko i precizno ga je predstavio Miroslav Tomašević, jedan od autora.

Gosti prezentacije bili su nekadašnji odlični igrači, Dražan Jerković i Željko Matuš, sudionici SP 1962. u Čileu gdje su kao reprezentativci Jugoslavije osvojili četvrto mjesto, a Jerković je s četiri pogotka zajedno s još četvoricom igrača podijelio naslov najboljeg strijelca. Oni su se prisjetili svoga nastupa na SP, te prognozirali mogućnosti Hrvatske u Njemačkoj.

"Sada kad sjećanja polako i blijede, mislim da smo te '62. mogli napraviti i više od četvrtog mjesta. Bili smo homogena momčad koja je i dobro igrala, a u polufinalnom dvoboju protiv Čehoslovačke ja sam imao nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka koje nisam iskoristio jer sam bio lakše ozlijeđen. Koliko je nogomet tada bio manje medijski praćen najbolje će vam odati činjenica da ja sve do povratka kući nisam niti znao da sam bio u konkurenciji za najboljeg strijelca", rekao je Jerković.

I Jerković i Matuš složili su se da je već sam plasman Hrvatske na SP veliki uspjeh, ali i da po kvaliteti igrača je realno za očekivati da bi se naša reprezentacija mogla plasirati među 16 najboljih.

Vodič neće biti u samostalnoj prodaji, već će se prodavati zajedno s drugim izdanjem Nogometnog leksikona autora Fredija Kramera. Prvo izdanje Nogometnog leksikona, tiskano krajem 2004. godine, je rasprodano tako da su u Leksikografskom zavodu uoči SP-a odlučili izdati drugo izdanje kojemu će Vodič poslužiti kao dodatak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙