FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilegalna prostitucija: Njemačka policija uhitila 96 osoba

BERLIN , 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka policija uhitila je 96osoba u sklopu oštrih mjera poduzetih protiv ilegalne prostitucijeprije predstojećeg Svjetskog nogometnog kupa koji će uskoro početi utoj zemlji, izvijestile su u četvrtak vlasti.
BERLIN , 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka policija uhitila je 96 osoba u sklopu oštrih mjera poduzetih protiv ilegalne prostitucije prije predstojećeg Svjetskog nogometnog kupa koji će uskoro početi u toj zemlji, izvijestile su u četvrtak vlasti.

Ministar unutarnjih poslova savezne države Hesse, Volker Bouffier kazao je kako je policija organizirala nenajavljene racije u četiri savezne države, zbog dojava da bi više desetaka tisuća žena, uglavnom iz siromašnijih istočnoeuropskih zemalja moglo biti prokrijumčareno i prisiljeno na prostituciju tijekom jednomjesečnog nogometnog prvenstva.

"Kontrole i istrage učinkovit su način u borbi protiv ovakve vrste zločina i zbog toga ćemo nastaviti s našim akcijama", rekao je Bouffier.

Policija je u Hesseu do sada uhitila 74 osobe.

Prostitucija je u Njemačkoj legalna, a prostitutke plaćaju poreze i imaju socijalno i zdravstveno osiguranje, te je njihov posao registriran. U poslu je registrirano ukupno oko 400.000 zaposlenika.

Brojne skupine za obranu ljudskih prava pozivaju njemačke vlasti da budu posebno na oprezu kada je riječ o mogućoj trgovini ljudima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙