FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 12. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) -

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 12. svibnja, koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Zajednice udruga HVIDR-e u povodu podrške hodočasnicima za obranu generala Ante Gotovine (HVIDRA, Slovenska u 11 sati).

ZAGREB - Svečanost proglašenja Pravednika među narodima pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, koji će se obratiti nazočnima. Očekuje se i obraćanje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca i veleposlanika Države Izrael Shmuela Meiroma (Starogradska vijećnica, Ćirila i metoda 5 u 12 sati).

ZAGREB - U povodu 84. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana održat će se akademija u čast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju moderne hrvatske države. Organizatori su Udruga za hrvatski identitet i prosperitet HIP, Foruma hrvatske sloge, Hrvatsko kulturno vijeće, Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR). O životu i djelu prvog hrvatskog predsjednika govorit će Nikica Valentić, predsjednik hrvatske Vlade '93-'95., predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća Hrvoje Hitrec, admiral Davor Domazet Lošo, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske 1998. do 2000., te Zdravko Tomac, potpredsjednik ratne hrvatske vlade '91. do '92. (Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5 u 15 sati).

ZAGREB - Peta utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske za vaterpoliste između Mladosti i Juga CO (19 sati).

KRALJEVICA - U Brodogradilištu Kraljevica bit će održano porinuće višenamjenskog broda za Atlantsku plovidbu iz Dubrovnika. Brod je dužine 67 metara, širine 12,6 metara, a razvijat će brzinu od 10,4 čvorova. Predviđena isporuka broda je listopad ove godine (10,00 sati, Brodogradilište Kraljevica).

SPLIT - Drugi i završni dan sastanka Središnjeg odbora parlamentarne skupine Europske pučke stranke i Europskih demokrata. EPP-ED skupina najveća je politička grupacija u Europskom parlamentu i broji 264 zastupnika iz svih 25 zemalja članica Europske Unije. Na sastanku u Splitu sudjeluje i predsjednik skupine Hans-Gert Poettering te drugi visoki dužnosnici EPP-a i Europskog parlamenta.

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor položit će temeljni kamen na gradilištu buduće Klinike za ženske bolest i porode (Klinička bolnica Split, Firule, Sinčićeva 1 u 12 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Damir Senčar

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙