FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 10. svibnja

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti Hrvatska (OSV) za srijedu, 10. svibnja.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za srijedu, 10. svibnja.

ZAGREB - Aktualnim prijepodnevom' Hrvatski sabor sutra počinje 20. sjednicu sazvanu do 9. lipnja. Zastupnicima će biti predložen dnevni red s više od 60 točaka, među kojima je i prijedlog saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se zastupniku Branimiru Glavašu skine imunitet. Povjerenstvo time odgovara na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, koje Glavaša sumnjiči da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom. Saborski zastupnici će, nadalje, odlučivati o Vladinu prijedlogu da se izmijeni Kazneni zakon te uvedu oštrije kazne za pedofile, dilere i kamatare. Očitovat će se o zakonskim prijedlozima da se uvedu plivajuće trošarine na naftne derivate, te da se Vladi dopusti da određuje najvišu cijenu za neki derivat, ali najduže na 90 dana. Konačan cilj tih Vladinih prijedloga je zaštita standarda građana u uvjetima stalnog rasta cijena nafte. Hrvatski sabor će na svibanjskom zasjedanju, kako se očekuje, donijeti zakon o neposrednom izboru općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, te raspraviti 20-ak tzv. privatnih, odnosno zakona koje su predložili zastupnici ili njihovi klubovi. Pred Hrvatskim saborom naći će se i izvješća o radu u 2005. pučkog pravobranitelja, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, o provedbi plana razminiranja itd., (9,30 sati, velika vijećnica Hrvatskog sabora, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (15,30 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić biti će nazočan proslavi 100. godina obiteljskog obrta obitelji Šelendić te otvaranju nove linije za plastificiranje metala (11 sati, tvrtka "Šela", Bešići 30).

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević sastat će se s austrijskim ministrom obrane Guntherom Platterom. Na sastanku će se razgovarati o austrijskom predsjedavanju EU, europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici, reformi sigurnosnih sektora, te o sigurnosnim pitanjima u regiji. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (11,55 sati, Dom HV-a, Stančićeva 6).

ZAGREB - Sjednica Državnoodvjetničkog vijeća na kojoj će biti imenovanje dvoje zamjenika državnih odvjetnika te odlučivanje o pokretanju stegovnog postupka protiv jednog državnog odvjetnika (11 sati, Državno odvjetništvo, Gajeva 30 a).

ZAGREB - Dodjela stipendija Grada Zagreba učenicima srednjih škola i studentima. Ukupno 138 stipendija dodijelit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (12 sati, palača Dverce, Katarinin trg br. 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja Četvrtog hrvatskog trijenala grafike (12 sati, Gliptoteka HAZU-a, Medvedgradska 2) te otvaranje Trijenala (20 sati).

ZAGREB - Promocija za novinare u povodu premijere opere "Seviljski brijač" Giaocoma Rossinija (11,30 sati, HNK, Trg maršala Tita).

RIJEKA - Dodjela nagrada na 13. Međunarodnom festivalu malih scena koji se održavao od 3. svibnja u Rijeci. Nagrade "Veljko Maričić" dodijelit će se u 11 kategorija, nagrada "Anđelko Štimac" za najbolju režiju, nagrada "Dalibor Foretić" za najbolju predstavu po ocjeni gledatelja te nagrada "Mediteran" "Novog lista". Dobitnici nagrada bit će proglašeni nakon završetka posljednje predstave festivala, "Skakavaca" Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda koja počinje u 20 sati, (Hrvatski kulturni dom na Sušaku).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙