FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: paket zdravstvenih zakona mogao bi u Hrvatski sabor tijekom ove sjednice

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Nakon sastanaka koje je u proteklihdesetak dana održao sa socijalnim partnerima o paketu zdravstvenihzakona, ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio jedanas kako se nada da će zakoni biti uvršteni u dnevni red sjedniceHrvatskog sabora koja počinje sutra.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Nakon sastanaka koje je u proteklih desetak dana održao sa socijalnim partnerima o paketu zdravstvenih zakona, ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas kako se nada da će zakoni biti uvršteni u dnevni red sjednice Hrvatskog sabora koja počinje sutra.

Četiri zdravstvena zakona - o osnovnom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, zdravstvenoj zaštiti i zaštiti zdravlja na radu, te Nacionalna strategija razvoja zdravstva, prethodno trebaju biti raspravljeni na Gospodarsko-socijalnom vijeću i Vladi.

Iako su zakoni već jednom prošli tu proceduru, u Saboru je umjesto prvog čitanja održana prethodna rasprava, kako bi Vlada i zainteresirani partneri pokušali dogovoriti zajedničko rješenje.

"Od socijalnih partnera, stručnih udruga i udruga pacijenata dobili smo brojne konstruktivne primjedbe, koje smo djelomično prihvatili, pa se nadam da će zakoni dobiti njihovu potporu", rekao je Ljubičić Hini.

Ističe kako je tijekom konzultacija u Strategiju razvoja zdravstva uvršten akcijski plan provedbe predloženih mjera, na čemu su prethodno inzistirali socijalni partneri, prije svega sindikati.

Među ostalim, Ljubičić navodi da su prihvaćene primjedbe oko izbora članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), odredbe koje se odnose na izbor članova Upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, pojedine kaznene odredbe, a uvažene su i neke primjedbe Hrvatske liječničke komore.

Nikakvih promjena nema kada je u pitanju donošenje dviju listi lijekova - osnovne na teret HZZO-a i dopunske koju bi pokrivali sami osiguranici. Ljubičić pritom ističe kako takav model dviju listi lijekova primjenjuje osam od 10 novoprimljenih zemalja u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙