FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina želi zatvoriti tisuće opasnih rudnika ugljena

PEKING, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kina se u ponedjeljak obvezalazatvoriti tisuće opasnih rudnika ugljena, dok su nesreće u tom sektoruaktivnosti službeno uzrokovale približno 6000 smrtnih slučajeva prošlegodine.
PEKING, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kina se u ponedjeljak obvezala zatvoriti tisuće opasnih rudnika ugljena, dok su nesreće u tom sektoru aktivnosti službeno uzrokovale približno 6000 smrtnih slučajeva prošle godine.

Li Yizhong, direktor ministarstva sigurnosti na radu, objavio je "neposredno" zatvaranje približno 7000 malih rudnika ugljena. Dodao je da će svi mali ugljenokopi koji ne odgovaraju sigurnosnim normama biti zatvoreni u roku od tri godine.

"Vlada se obvezala da će restrukturirati rudarski sektor, zahvaćen brojnim nesrećama", kazao je Li.

Do 2010. godine, 13.000 od 23.000 malih rudnika u zemlji bit će zatvoreno, dodao je on.

Kineski rudnici smatraju se najopasnijima na svijetu, sa službenim brojkama od gotovo 6000 mrtvih u ugljenokopima prošle godine i 2235 u ostalim rudnicima.

Organizacije za zaštitu radnika smatraju da bi stvarni podaci mogli doseći 20.000 smrtno stradalih, jer neki čelnici rudnika skrivaju nesreće kako bi izbjegli zatvaranja ili kazne.

U nedjelju je devet rudara preminulo od trovanja ugljičnim monoksidom u rudniku ugljena blizu Baiyina, u pokrajini Gansu, na sjeverozapadu Kine, javlja službena novinska agencija Xinhua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙