FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30sati.
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Nizom prigodnih događanja i svečanosti Hrvatska radio-televizija (HRT) u idućih će osam dana obilježiti 80. rođendan Hrvatskog radija i 50. Hrvatske televizije. Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić ustvrdio je da je ta medijska kuća danas tehnički opremljena za proizvodnju najzahtjevnijih projekata. Programsku kvalitetu najbolje pokazuju gledanost i slušanost HRT-ovih programa, koji su prema nekim procjenama najviši od svih javnih elektronskih medija u Europi, kazao je Galić na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je da su nacionalni radio i televizija "institucije i elementi hrvatske demokracije", jer poštuju pravila medija u demokratskim zemljama, a to je da su neovisni i nepristrani te da daju objektivnu informaciju bez ikakvog stranačkog ili vrijednosnog stava.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas ugovore o provedbi programa pomoći starijim osobama s gradovima Buzetom i Krapinom, te o provedbi programa volonterske skrbi za starije osobe u lokalnoj zajednici sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske (SUH). Ministarstvo je za programe u ta dva grada osiguralo 785.000 kuna, a bit će zaposleno 20 osoba, rekla je ministrica Kosor. Ugovor o volonterskoj skrbi za starije u lokalnom zajednicama sa SUH-om trebao bi omogućiti da volontersku pomoć od novih 290 volontera primi još 900 osoba u sedam županija, za što je Ministarstvo osiguralo 320.000 kuna.

ZAGREB - Saborski Klub zastupnika HNS-a predlaže da se dobna granica za posvajanje djeteta pomakne s 35 na 45 godina, te da se ustanovi središnji očevidnik o potencijalnim posvojiteljima i posvojenjima. Ljudi danas kasnije stupaju u brak, pomiče se dobna granica kada žena odlučuje rađati, pa sukladno tome razumno bi bilo pomaknuti i dobnu granicu za postupak posvojenja djece, navode HNS-ovci u svojem prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona. Dobije li HNS-ov prijedlog podršku u Hrvatskom saboru, posvojiti djete mogla bi osoba od 21 do 45 godina, starija od posvojenika najmanje 18 godna.

ZAGREB - Saborski Klub zastupnika SDSS-a pozvao je danas Vladu da u Hrvatski sabor što prije uputi zakonski prijedlog kojim bi se oštro sankcionirao govor mržnje te etnički motivirani incidenti, budući da takve pojave, tvrde u SDSS-u, redovito ostaju bez reakcije vlasti i policije. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je na konferenciji za novinare kazao da je u prva četiri mjeseca ove godine bilo 12 etnički motiviranih incidenata, ali da su svi ostali bez adekvatne reakcije vlasti i policije. Kao primjer naveo je da su jučer rano ujutro u Rijeci nepoznati počinitelji zapalili vrata stana jedne obitelji srpske nacionalnosti te ispisali prijeteće i uvredljive poruke, a u tom kontekstu spomenuo i prošlotjednu prijateljsku nogometnu utakmicu u Kninu između tamošnje Dinare i zagrebačkog Dinama.

ZAGREB - U organizaciji Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova danas je predstavljen Vodič za romske aktiviste Europskog centra za prava Roma u Budimpešti pod nazivom "Upoznajte svoja prava i borite se za njih", a u izdanju riječke Udruge žena Romkinja "Bolji život". Kako je istaknuto na predstavljanju romska nacionalna manjina jedna je od onih koje su u najtežem položaju u Hrvatskoj, Romkinje su dvostruke diskriminirane i kao Romkinje i kao žene u svojim zajednicama. Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin rekla je da se tiskanjem ovakovog vodiča željelo poslati poruku podrške romskim udrugama žena.

ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije upozorilo je neke televizijske postaje da su u nedozvoljenim terminima, odnosno prije 22 sata, prikazivali neprimjerene najave filmova koji bi, tvrdi Vijeće, mogli štetiti fizičkom, psihičkom i moralnom razvoju djece. Takvi se filmovi, navodi Vijeće u današnjem priopćenju, zbog neprimjerenog sadržaja emitiraju poslije 22 sata, no sporne su najave koje se u programu mogu vidjeti tijekom cijelog dana. U zaključcima s posljednje sjednice Vijeće ne navodi o kojim je TV postajama riječ te na kojim područjima emitiraju.

CAVTAT - Pod pokroviteljstvom Vlade RH u cavtatskom hotelu Croatia danas je počela 2. Međunarodna konferencija o informacijskoj sigurnosti - INFOSECON 2006. Na četverodnevnom skupu sudjeluje stotinjak stručnjaka iz desetak zemalja i oni će na predavanjima i okruglim stolovima raspravljati o učinkovitim načinima osiguranja kontinuiteta poslovanja, o zaštiti privatnosti građana, te ostalim pitanjima vezanim uz opasnosti koje sa sobom donosi ubrzana informatizacija poslovnih subjekata, državne uprave i javnih institucija.

OSIJEK - Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Stjepan Radan tvrdi da su problemi s komarcima na osječkom području najveći u Europi, a među većima su čak i u svjetskim razmjerima. Istaknuo je da je ova godina posebno nepovoljna i očekuju se velike najezde komaraca zbog visokog vodostaja i plavljenja, te se u ovom trenutku ne može pretpostaviti koliko će se pojaviti generacija komaraca. Radan je kazao da se stalnim monitoringom prati situacija te obavlja tretiranje, najprije dok su komarci još u stadiju ličinke, a kada se izlegu, poduzima se zaprašivanje zrakoplovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙