FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: učenici uz pomoć mobitela varali na testu

Hong Kong: učenici uz pomoć mobitela varali na testuHONG KONG, 7. svibnja 2006. (Hina/DPA) - Test iz engleskog jezika,koji je u cijelom Hong Kongu istovremeno pisalo oko 79.000 učenika,mogao bi biti poništen jer se sumnja kako su neki ispitanici koristilimobitel za pronalaženje odgovora.
HONG KONG, 7. svibnja 2006. (Hina/DPA) - Test iz engleskog jezika, koji je u cijelom Hong Kongu istovremeno pisalo oko 79.000 učenika, mogao bi biti poništen jer se sumnja kako su neki ispitanici koristili mobitel za pronalaženje odgovora.

Naime, uz pitanja na testu bile su ispisane internetske adrese na kojima se nalazi građa iz koje je postavljeno pitanje. Neki od učenika kažu kako su njihovi kolege i kolegice iskoristili pauzu za odlazak na zahod da bi uz pomoć mobitela sa internetskom vezom pronašli odgovor.

Predstavnik organizatora ispita rekao je kako je uobičajeno da se uz pitanja na testovima ispišu internetske adrese na kojima se nalazi građa iz koje je postavljeno pitanje. On je ipak dodao da je pokrenuta istraga nakon što je skoro 100 učenika uložilo žalbe na ispravnost testiranja.

U Hong Kongu je dozvoljeno imati mobitel tijekom testova ali aparat mora biti isključen. Hong Kong ima više od jednog mobitela po glavi svojih 6,8 milijuna stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙