FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva dovršila prodaju Istraživačkog instituta

ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Pliva je danas objavila da jedovršila prodaju kompanije Pliva - Istraživačkog instituta, povezanogdruštva za razvoj i istraživanje proprietary lijekova, kompanijiGlaxoSmithKline (GSK).
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Pliva je danas objavila da je dovršila prodaju kompanije Pliva - Istraživačkog instituta, povezanog društva za razvoj i istraživanje proprietary lijekova, kompaniji GlaxoSmithKline (GSK).

Pliva je po zatvaranju transakcije primila iznos od 35 milijuna dolara te će ovisno o ulasku određenih projekata u ranoj fazi istraživanja u klinički razvoj primiti i potencijalni iznos do 15 milijuna dolara, navodi se u Plivinom priopćenju.

Pored toga, dodaje se, Pliva će moći ostvarivati i potencijalne primitke po osnovi rojaliteta, što će ovisiti o uspješnoj komercijalizaciji pojedinih projekata.

Zatvaranje transakcije, navodi se, pozitivno će utjecati na rezultate Pliva Grupe i donijeti izvanredni dobitak od prodaje obustavljene aktivnosti od oko 20 milijuna dolara u drugom tromjesečju 2006. godine.

Tekuće financiranje obustavljenih proprietary razvojno-istraživačkih aktivnosti do samog zatvaranja transakcije također će utjecati na rezultate Pliva Grupe u iznosu od oko 6 milijuna dolara. Obje stavke bit će iskazane ispod operativne dobiti (EBIT-a).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙