FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laburisti poraženi na lokalnim izborima u Engleskoj

LONDON, 5. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Vladajuća britanska Laburističkastanka premijera Tonyja Blaira pretrpjela je težak poraz na lokalnimizborima u Engleskoj, pokazali su prvi rezultati objavljeni u petakrano ujutro.
LONDON, 5. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Vladajuća britanska Laburistička stanka premijera Tonyja Blaira pretrpjela je težak poraz na lokalnim izborima u Engleskoj, pokazali su prvi rezultati objavljeni u petak rano ujutro.

Od Blaira, čija je stranka prošlih tjedana bila u žarištu niza skandala, stoga se očekuje reorganizacija kabineta, prenose agencije.

Na lokalnim izborima održanim u četvrtak Laburistička je stranka izgubila više od 200 mjesta u gradskim i okružnim vijećima, uglavnom na području Londona.

Konzervativci pod novim vođom Davidom Cameronom napravili su veliki skok. Prema analizi BBC-ja ta je stranka na izborima postigla najbolji rezultat od gubitka vlasti 1997.

Prema privremenim podacima, iako su prebrojani gotovo svi glasovi, laburisti su osvojili 26 posto glasova, konzervativci 40 posto, a liberali 27.

Na izbore je izašlo više od 23 milijuna birača, što je više od pola ukupnog biračkog tijela Engleske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙