FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 5. svibnja

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti Hrvatska (OSV) za petak, 5. svibnja.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za petak, 5. svibnja.

DUBROVNIK - Predsjednik Republike Stjepan Mesić za boravka u Dubrovniku razgovarat će s povjerenikom Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Želimirom Bosnićem (10 sati), a nakon toga s predstavnicima koalicije stranaka koje će formirati vlast u toj županiji (10,30 sati), (za te susrete snimatelji i novinari trebaju biti u Vili Lapad do 9,30 sati).

Predsjednik Mesić obići će crkvu Svetih Blagovijesti i Muzej ikona (Ulica od puča, u 11,25 sati), a nakon obilaska predviđen je susret s episkopom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem.

U 16,30 sati predsjednik Republike susrest će se sa studentima dubrovačkog Sveučilišta (Ćira Carića 4). Izjava za novinare predviđena je oko 17,50 sati.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade (Trg sv. Marka 2 u 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH) o stambenom zbrinjavanju u područjima posebne državne skrbi, postupku donošenja novih zakona o područjima posebnog državnog interesa i naknadi ratne štete te dogovoru za održavanje godišnje Konferencije ZPH (prostorije Uprave za prognanike i izbjeglice, Radnička cesta 22 u 13 sati).

ZAGREB - Redovita izborna sjednica sabora Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (dvorana "Globus" (Gastro LP) na Zagrebačkom velesajmu u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačke Gradske organizacije SDP-a nakon sjednice Gradskog odbora na kojoj će se, među ostalim raspravljati o aktualnoj političkoj situaciji u Zagrebu i stanju organiziranosti zagrebačkog SDP-a te o prijedlogu zaključaka te gradske organizacije SDP-a o 36 teza predsjednika stranke Ivice Račana, koji će biti nazočan na sjednici. (Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 u 18 sati).

ROVINJ - U Rovinju počinje 11. književnoznanstveni skup "Šoljanovi dani", koji se održava do 7. svibnja. Otvorit će ga scenski prikaz "Strašno lice ništavila" nastao na polemičkim tekstovima Antuna Šoljana u režiji i adaptaciji Joška Ševe (velika dvorana Doma kulture u 18 sati).

RIJEKA - Rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina primit će akademika Luju Margetića u povodu dovršetka rada na rukopisu "Srednjovjekovni zakoni i opći akti na Kvarneru". To je rukopis od više od 1000 autorskih kartica teksta u kojima je Margetić objedinio svoja istraživanja pravne povijesti Kvarnera. (Rektorat Sveučilišta u Rijeci, 11 sati).

ZAGREB - U sklopu "Poljičkog sila u Zagrebu" bit će predstavljena poljička književna, kulturna, etnografska i povijesna baština (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4 u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 23. Tjedna suvremenog plesa koji će se održati u Zagrebu od 1. do 9. lipnja (atrij kazališta Gavella, Frankopanska 10 u 11 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/ 48 08 600

telefaks: 01/ 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙