FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravska banka: u 2005. rast aktive za 15,8 posto

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Aktiva Podravske banke je prošlegodine u odnosu na 2004., prema revidiranim financijskim rezultatima,porasla za 15,8 posto, na 1,8 milijardi kuna, dok je neto dobit bankeiznosila 16 milijuna kuna ili 30 posto više nego godinu ranije,izvijestili su danas iz te banke.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Aktiva Podravske banke je prošle godine u odnosu na 2004., prema revidiranim financijskim rezultatima, porasla za 15,8 posto, na 1,8 milijardi kuna, dok je neto dobit banke iznosila 16 milijuna kuna ili 30 posto više nego godinu ranije, izvijestili su danas iz te banke.

Podravska banke u 2005. bilježi i značajan rast nekamatnih prihoda, za 23,6 posto, na 22 milijuna kuna, dok u strukturi prihoda najveći dio, odnosno 63,5 posto, čine kamatni prihodi.

U priopćenju se podsjeća i na nedavni ulazak talijanskog Generali osiguranja u vlasničku strukturu Podravske banke, čime je ova treća po veličini europska osiguravateljska kuća, s 10 posto vlasničkog udjela, postala najveći pojedinačni dioničar Podravske banke.

Ujedno se za kraj lipnja ove godine najavljuju i dovršetak procesa pripajanja Požeške banke, a u cilju jačanja tržišne pozicije, navodi se, Podravska banka razmatra i mogućnost daljnjeg rasta putem akvizicija u Hrvatskoj, ali i šire u regiji.

Od poslovnih planova za ovu godinu iz Podravske banke pak ističu povećanje temeljnog kapitala te dodatno jačanje pozicije na domaćem tržištu širenjem poslovanja s klijentima i povećanjem broja poslovnica, što bi trebalo dovesti do rasta prometa i broja klijenata za 40 posto te povećanja profitabilnosti za 15 posto.

U Podravskoj banci planiraju i povećanje ukupne aktive banke na više od 2,5 milijardi kuna, uz najmanje 20 milijuna kuna neto dobiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙