FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: Četverogodišnji maratonac pretrčao 65 kilometara

BHUBANESWAR, 2. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Četverogodišnji dječak,kojega je majka prodala za manje od 20 dolara, pretrčao je u utorak 65kilometara, objavili su mediji dok su se kritičari obrušili na trenerajer ugrožava dječakovo zdravlje.
BHUBANESWAR, 2. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Četverogodišnji dječak, kojega je majka prodala za manje od 20 dolara, pretrčao je u utorak 65 kilometara, objavili su mediji dok su se kritičari obrušili na trenera jer ugrožava dječakovo zdravlje.

Budhia Singh, odjeven u bijelu majicu i crvene kratke hlače, istrčao je dionicu u samo sedam sati i dvije minute, postavivši rekord kao najmlađi Indijac maratonac.

Njegov rekord burno su pratile indijske televizije, a oko 300 policajaca trčalo je s njime, dok su ga po dolasku na cilj pozdravili lokalni dužnosnici.

Rođen u slumu u Bhubaneswaru, prijestolnici istočne države Orissa, Budhia je imao samo godinu dana kada ga je majka prodala za samo 800 rupija (20 dolara) nakon smrti njegova oca.

Biranchi Das, lokalni judo trener, usvojio je Budhiu i zatim otkrio njegovu neuobičajenu tjelesnu snagu.

Urednik Knjige rekorda Limca, što je lokalna verzija Guinnessove knjige rekorda, kazao je da će Budhijin rekord biti službeno priznat u četvrtak.

Međutim, ozbiljna upozorenja govore da bi dječak mogao biti iskorištavan za publicitet i nagrade, a socijalna služba Orisse pokrenula je istragu ne iskorištava li trener dječaka za osobni probitak.

Dječak u međuvremenu ističe da je sretan što trči i trči. "Tijekom dnevnog desetsatnog vježbanja, ne osjećam bol, uživam", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙