FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princeza Haya IZABRANA ZA PREDSJEDNICU FEI-a

ZAGREB/KUALA LUMPUR, 2. svibnja 2006. (Hina) - Princeza Haya Bint AlHussein, velika prijateljica Hrvatske te kćer bivšeg jordanskog kraljaHusseina i kraljice Alie te supruga vladara Dubaia i premijeraUjedinjenih arapskih emirata Mohammed Bin Rashid Al Maktouma izabranaje 1. svibnja za predsjednicu međunarodne konjičke federacije (FEI).
ZAGREB/KUALA LUMPUR, 2. svibnja 2006. (Hina) - Princeza Haya Bint Al Hussein, velika prijateljica Hrvatske te kćer bivšeg jordanskog kralja Husseina i kraljice Alie te supruga vladara Dubaia i premijera Ujedinjenih arapskih emirata Mohammed Bin Rashid Al Maktouma izabrana je 1. svibnja za predsjednicu međunarodne konjičke federacije (FEI).

Opća skupština FEI-a izabrala je Hayu za 13. predsjednicu i povjerila joj četverogodišnji mandat koji ističe 2010. godine. Princeza je u dva kruga glasovanja sakupila više glasova od svojih protukandidata, Freddya Serpieria iz Grčke te danske princeze Benedikte. Hrvatski konjički savez na izbornoj su skupštini zastupala tri delegata; Predsjednik Mirko Klnižić, direktor reprezentacije Ante Šimleša te stručni tajnik saveza Andreja Novak Djelmić.

Princeza Haya je u svibnju posjetila Zagreb kako bi predstavila svoj program i zatražila podršku predstavnika HKS-a za svoju kandidaturu za predsjedničko mjesto.

Princeza Haya konjičkim se sportom bavi od svoje 13. godine, a 1993. godine izabrana je za jordansku sportašicu godine nakon što je osvojila brončanu medalju na Arapskim konjičkim igrama. Haya je branila boje Jordana i na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., a potom i na Svjetskim konjičkim igrama 2002. godine u španjolskom Jerezu de la Fronteri. Poznata je i po svojem humanitarnom djelovanju, prva je Arapkinja koja je postala UN-ova ambasadorica dobre volje u UN-ovom programu za hranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙