FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepalski parlament ponovno zasjeda, budući premijer bolestan

ZAGREB/KATMANDU, 28. travnja 2006. (Hina) - Nepalski parlament u petakse okupio prvi put nakon četiri godine, ali 84-godišnji kandidat zapremijera bio je bolestan i nije mogao doći na polaganje prisege, amaoisti nastavljaju s nasiljem, javljaju u petak agencije.
ZAGREB/KATMANDU, 28. travnja 2006. (Hina) - Nepalski parlament u petak se okupio prvi put nakon četiri godine, ali 84-godišnji kandidat za premijera bio je bolestan i nije mogao doći na polaganje prisege, a maoisti nastavljaju s nasiljem, javljaju u petak agencije.

Zasjedanje parlamenta počelo je s dvije minute šutnje za 13 žrtava ovomjesečnih prosvjeda protiv monarhije, a za demokraciju, javlja Reuters.

Kandidat za premijera Girija Prasad Koirala, bolesni 84-godišnji političar, nije došao, a njegovi pomoćnici kažu da je riječ o problemima s plućima, bez detaljnih objašnjenja, javlja Associated Press.

U pismu parlamentu odsutni je kandidat za premijera obećao raspisati izbore za ustavotvornu skupštinu, pregovarati s maoistima i proglasiti prekid vatre.

Vršitelj dužnosti predsjednika parlamenta za nedjelju je najavio raspravu o tim Koiralinim prijedlozima.

Maoistički su pobunjenici u četvrtak oteli 22 vojnika koji su se nakon obuke vraćali u vojarne, objavile su u petak organizacije za zaštitu ljudskih prava i lokalni mediji, a prenosi dpa.

Otmica se dogodila unatoč jednostranome prekidu vatre što su ga maoisti proglasili u srijedu.

Prema izvještavanju nepalskih medija, maoisti su oteli vojnike koji su se u četvrtak vraćali iz Dhankutte, 230 kilometara istočno od Katmandua.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava INSEC objavila je da su 22 oteta vojnika bila među 27-oricom koja su završila obuku i vraćala se u postrojbu.

Mediji u Katmanduu pišu da su se u trenutku otmice vojnici bili nenaoružani. Vojni izvori potvrdili su otmicu i objasnili da su svi oteti vojnici bili iz okruga Sankhuhasabhe, sjeverno od Dhankutte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙