FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka ministra Biškupića u povodu Međunarodnog dana plesa

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana plesa 29.travnja ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas čestitku svimakoji sudjeluju u kreiranju plesne umjetnosti poželjevši im niz novihstvaralačkih projekata na dobrobit hrvatske kulture i njezinemeđunarodne afirmacije, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana plesa 29. travnja ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas čestitku svima koji sudjeluju u kreiranju plesne umjetnosti poželjevši im niz novih stvaralačkih projekata na dobrobit hrvatske kulture i njezine međunarodne afirmacije, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Još od 1982., kada je Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta ITI UNESCO utemeljio Međunarodni dan plesa, svijetom se šalje poruka o plesnoj umjetnosti koja ujedinjuje sve ljude u miru i prijateljstvu, bez obzira na političke, kulturne i etničke razlike. Posvećen je plesnoj zajednici širom svijeta u slavu univerzalnosti govora tijela i pokreta.

Raznorodnim oblicima kulturnih priredbi, svakog 29. travnja taj dan obilježavaju mnoge kulturne ustanove, udruge, plesači i kazališni poklonici kako bi, u širokom društvenom kontekstu, i na taj način potakli razvoj cijele djelatnosti.

U Republici Hrvatskoj zamjetan je kvalitativni i kvantitativni pomak u razvoju plesne scene koja ne samo na nacionalnoj, već i na međunarodnoj razini postiže vrlo značajne uspjehe. U novije vrijeme, hrvatski međunarodni plesni festivali i plesne koprodukcije, svojim visokim dosezima čine Hrvatsku značajnim međunarodnim kulturnim subjektom prepoznavanja u Europi i svijetu, stoji u čestitki ministra kulture Bože Biškupića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙