FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 28. travnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 28. travnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

OSLO - Aktualni svjetski nogometni prvaci i prvi protivnici hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, Brazilci odigrat će u kolovozu prijateljsku utakmicu protiv Norveške, reprezentacije koju nikada u povijesti nisu pobijedili. Ogled Selecaoa i Norvežana odigrat će se 16. kolovoza na Ullevaal stadionu u Oslu. Brazil i Norveška u povijesti su odigrali tri utakmice, posljednju na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj kada su Norvežani slavili u skupini 2:1. U prijateljskom susretu odigranom iste godine u Oslu bilo je 1:1, a godinu dana ranije, također u Oslu domaćin je slavio 4:2.

BUKUREŠT - Osim navijača Middlesbrougha pobjedi engleskog premierligaša protiv Steaue i plasmanu u finale Kupa UEFA radovali su se i navijači rumunjskih klubova Rapida i Dinama. Mržnja između gradskih suparnika Steaue, Rapida i Dinama gotovo je nevjerojatna i navijači Rapida i Dinama jedva su dočekali posrtanje bivšeg europskog prvaka koji je protiv Middelsbrougha ispustio tri pogotka prednosti i ostao bez plasmana u finale Kupa UEFA. "Middlesbrough je naš najdraži klub na svijetu, a Englezi su naši novi veliki prijatelji," kazao je jedan od 500-injak navijača Rapida koji su se nakon utakmice okupili ispred stadiona Giulesti i slavili poraz Steaue. Velika proslava održana je i ispred klupskih prostorija Dinama, gdje se okupilo više od 200 navijača Dinama, koji su također slavili englesku pobjedu.

NEW YORK - Košarkaši Indiana Pacersa poveli su sa 2:1 protiv New Jersey Netsa u prvom kruga doigravanja Istočne konferencije NBA lige. U trećem dvoboju odigranom u Conseco Fieldhouse u Indianapolisu, Pacersi su porazili Netse 107:95. U izjednačenom susretu ključnim se pokazala treća četvrtina u kojoj je domaćin napravio 12 koševa više i tu prednost sačuvao do konca utakmice. U redovima Indiane briljirao je Jermaine O'Neal sa 37 koševa i 15 skokova, sa samo tri promašena šuta iz igre (12-15) i jednim promašenim slobodnim bacanjem (13-14). Dvoznamenkasti broj koševa ubilježila su još trojica domaćih igrača - Anthony Johnson (25), Stephen Jackson (17) i Predrag Stojaković (10). Netse su predvodili Vince Carter i Richard Jefferson sa po 25 koševa, dok je Jason Kidd upisao 14 koševa, 6 skokova i 6 asistencija. Hrvatski reprezentativac Zoran Planinić odigrao je minutu i 57 sekundi uz jedan promašeni šut, te po jedan skok i asistenciju.

LA CALERA - U prijateljskom susretu odigranom u La Caleri nogometna reprezentacije Čilea je pobijedila Novi Zeland 1:0.

Pogodak odluke postigao je Rubio u 35. minuti utakmice.

VODICE - U subotu će se na cestama Vodica, Betine i Murtera održati prva utrka biciklista rekreativaca "Gran Fondo Colnago" u Hrvatskoj. Organizator utrke Nikola Smolić očekuje da će se na startu u Vodicama u 10 sati ujutro okupiti 100-tinjak biciklista rekreativaca koji će se na 100 kilometara dugačkoj stazi boriti za vrijedne nagrade, a prva je novi bicikl prestižne talijanske marke "Colnago". "Nažalost, vremenska prognoza je prilično loša, očekuje se kiša, pa će broj sudionika možda biti i manji. Posebice me je strah da svoj dolazak ne otkažu Slovenci koji su se najavili u velikom broju", kazao je Smolić.

Sudionici će biti podijeljeni u 10 starosnih kategorija, dvije ženske i osam muških - žene 1 (19-39 godina), žene 2 (40 i starije); Sportaš (18/29 god), Master 1 (30/34), Master 2 (35/39), Master 3 (40/44), Master 4 (45/49), Master 5 (50/54), Master 6 (55-59), Master 7 (60-64), Master 8 (65 i stariji). Inače, kotizacija za nastup na utrci iznosi 260 kuna, a sudionicima je osigurana zdravstvena zaštita tijekom utrke koju će osiguravati i pripadnici prometne policije.

BERLIN - Legenda njemačkog nogometa Lothar Matthaeus najavio je debakl "Elfa" na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Bivši njemački reprezentativac smatra da odabranici izbornika Jurgena Klinsmanna neće proći dalje od osmine finala. "Bilo bi svjetsko čudo da njemačka reprezentacija osvoji naslov prvaka. Bojim se da neće proći niti osminu finala. Ovo prvenstvo će biti dokaz fijaska Klinsmanovog shvaćanja nogometa i njegova sustava stvaranja nacionalne vrste," poručio je bivši mađarski izbornik. Mattheus je u dresu "Elfa" odigrao 108 utakmica, i bio je uz Klinsmanna jedan od glavnih kandidata za preuzimanje funkcije izbornika nakon Rudia Voellera 2004. godine. No, čelnici DFB-a odlučili su se za Klinsmanna, što je iznimno pogodilo Matthaeusa.

SEVILLA - Nogometaši Seville plasirali su se u finale Kupa UEFA nakon što su u uzvratnom susretu polufinala nakon produžetka pobijedili Schalke 04 1:0. Prvi susret završio je bez pogodaka. Strijelac jedinog pogotka bio je Antonio Puerta u 101. minuti utakmice. Sevilla će u finalu, koje je na rasporedu 10. svibnja u Eindhovenu, igrati protiv Middlesbrougha.

MIDDLESBROUGH - Nogometaši engleskog premierligaša Middlesbrougha plasirali su se u finale Kupa UEFA nakon što su u uzvratnom ogledu polufinala na Riverside stadionu pred 35.000 gledatelja pobijedili bukureštansku Steauu 4:2 i tako nadoknadili pogodak zaostatka iz prve utakmice. Premda je Steaua nakon 24 minute vodila 2:0, golovima Nicolae Dice (16) i Dorina Goiana (24), te u tim trenucima računajući i prvu utakmicu imala čak tri pogotka prednosti, domaćin se nije predavao i još jednom je priredio čudesan obrat. Do konca poluvremena "Boro" je smanjio rezultat pogotkom Massima Maccaronea (33), a potom u drugom dijelu utakmice sa tri pogotka izborio vizu za Eindhoven gdje će se igrati finale. Strijelci su bili Mark Viduka (64), Chris Riggott (73), te junak Massimo Maccarone (89). Talijanki napadač je u četvrtfinalu protiv Basela postigao odlučujući pogodak u 90. minuti, a ovoga puta minutu ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙