FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru 5. Memorijal Stjepana Petrovića

VUKOVAR, , 27. travnja 2006. (Hina) - U vukovarskom Gradskom muzejuvečeras je po peti put održan Memorijal Stjepana Petrovića, u spomenna tragičnu smrt posljednjega kustosa Zbirke Bauer i vukovarskeGalerije umjetnina, kojega su srpski agresori ubili na Ovčari 20.studenoga 1991..
VUKOVAR, , 27. travnja 2006. (Hina) - U vukovarskom Gradskom muzeju večeras je po peti put održan Memorijal Stjepana Petrovića, u spomen na tragičnu smrt posljednjega kustosa Zbirke Bauer i vukovarske Galerije umjetnina, kojega su srpski agresori ubili na Ovčari 20. studenoga 1991..

Na ovogodišnjem Memorijalu prvi je put predstavljen Petrovićev monografski tekst o slikaru Ivanu Domcu, koji je napisao kao svoj diplomski rad 1974., samo godinu dana prije slikareve smrti.

Peti Memorijal obilježen je izdavanjem brončane medalje s likom Stjepana Petrovića, koja je rad slikara i medaljera Brane Crlenjaka. Medalja je dodijeljena kao prijateljska uspomena svima koji su pridonijeli promicanju Stjepanovih Memorijala, te njegovoj obitelji.

Među inima, medalja je dodijeljena i Ministarstvu kulture, a naknadno će biti uručena ministru Boži Biškupiću i njegovoj pomoćnici Branki Šulc.

Izložbu Ivana Domca večeras je otvorio župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Ideju o Memorijalu Stjepanu Petroviću inicirali su djelatnici vukovarskoga Gradskog muzeja, Zbirke Bauer i vukovarske Galerije umjetnina te Ministarstvo kulture RH.

Memorijal Stjepana Petrovića počeo je 2002. - a prva dva Memorijala održana su na tragu ideje pokojnog kustosa Petrovića te su na njima izlagana djela mladih i neafirmiranih umjetnika, slikara, kipara i grafičara.

Nakon toga djelatnici vukovarskog Gradskog muzeja, željevši jače afirmirati Petrovićev rad, na Memorijalu su predstavljali cikluse izložbi s njegovim predgovorima, tekstovima, kritikama i esejima o umjetnicima, uz priređivanje monografskih izložbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙