FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO zabrinut zbog iranskog nuklearnog programa

SOFIJA, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer je u četvrtak izrazio zabrinutost zbog iranskognuklearnog programa i rekao da će ministri vanjskih poslova, koji suse okupili u Sofiji, svakako tijekom večeri o tome razgovarati.
SOFIJA, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer je u četvrtak izrazio zabrinutost zbog iranskog nuklearnog programa i rekao da će ministri vanjskih poslova, koji su se okupili u Sofiji, svakako tijekom večeri o tome razgovarati.

"Zemlje članice NATO-a zabrinute su kao i svi mi zbog nuklearnog širenja", rekao je De Hoop Scheffer prije početka sastanka.

Ministri vanjskih poslova NATO-a, među kojima je i američka državna tajnica Condoleezza Rice, trebali bi razgovarati o iranskom nuklearnom programu tijekom 'transatlantske večere' u četvrtak navečer", rekao je De Hoop Scheffer.

Iran je u četvrtak ponovno zaprijetio da neće "podnositi pritiske i nepravdu", prema riječima iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada dan uoči isteka roka kojeg mu je odredilo Vijeće sigurnosti UN-a za prekid obogaćivanje urana.

"Zahvaljujemo Bogu što smo nuklearna zemlja. Želimo mir i sigurnost i nismo prijetnja ni za koji narod. Spremni smo na dijalog kako bi se razoružale velike sile radi jačanja mira i sigurnosti u svijetu", dodao je iranski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙