FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luksemburg odlučio da će zadržati restrikcije za kretanje radnika

LUXEMBOURG, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Luksemburška vlada najavilaje u četvrtak da će zadržati ograničenja za otvaranje tržišta radaradnicima iz istočne Europe, osim u tri sektora u kojima toj zemljinedostaje radna snaga - u sektoru poljoprivrede, vinogradarstva ihotelijerstva.
LUXEMBOURG, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Luksemburška vlada najavila je u četvrtak da će zadržati ograničenja za otvaranje tržišta rada radnicima iz istočne Europe, osim u tri sektora u kojima toj zemlji nedostaje radna snaga - u sektoru poljoprivrede, vinogradarstva i hotelijerstva.

"Luksemburška vlada, zbog ozbiljnosti stanja na domaćem tržištu rada, odlučila je zadržati nacionalne mjere koje su na snazi od 1. svibnja 2004.", kaže se u priopćenju.

Za sektore poljoprivrede, vinogradarstva i hotelijerstva, vlasti će i dalje zahtijevati dozvole rada, ali će procedura biti "minimalna i pojednostavljena", odnosno "gotovo automatska", rekao je jedan izvor iz ministarstva vanjskih poslova i imigracije.

Tijekom 2005., Luksemburg je izdao 500 dozvola za rad radnicima iz istočne Europe.

U Luksemburgu je postotak nezaposlenosti dosegao povijesnu razinu od početka 2006. - 6,5 posto aktivne populacije traži posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙