FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan i Indija u srpnju potpisuju sporazum o nuklearnoj sigurnosti

ISLAMABAD, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nuklearne sile Pakistan iIndija u srijedu su rekle da će u srpnju zaključiti sporazum koji ćesmanjiti rizike nuklearnih incidenata.
ISLAMABAD, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nuklearne sile Pakistan i Indija u srijedu su rekle da će u srpnju zaključiti sporazum koji će smanjiti rizike nuklearnih incidenata.

Pakistan i Indija, koje su vodile tri rata od neovisnosti od Velike Britanije ostvarene 1947. godine, počele su mirovni proces prije više od dvije godine, a postojala je nada da će sigurnosni sporazum biti postignut na razgovorima u Islamabadu ovoga tjedna.

"Dvije su strane održale detaljne razgovore o nacrtu teksta sporazuma čiji je cilj smanjiti rizik incidenata povezanih s nuklearnim oružjem i dogovorile se nastaviti raditi na njegovoj finalizaciji", kaže se u zajedničkoj izjavi objavljenoj nakon razgovora u Islamabadu.

Između odgovornih za vojne operacije dvije vlade uspostavljena je "vruća linija" no, dok je takva linija između tajnika za vanjske poslove operativna, potrebno ju je poboljšati, ocijenjeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙